Kup: Partizan obezglavljen u Kruševcu!

Kriza je prilika da pokažemo zašto smo tu.  Žarko Lazetić vodi crno-bele protiv Napretka uveren da će se ekipa vratiti na izdanja iz prva dva prolećna kola.

Fudbal 13.03.2019 | 09:15
Kup: Partizan obezglavljen u Kruševcu!
Obezglavljen Partizan stiže u Kruševac. Nema Zorana Bate Mirkovića za kormilom Parnog valjka, nema njegovog doskorašnjeg prvog saradnika Gordana Petrića, nema ni Ivice Ilieva na mestu glavnokomandujućeg sportskim sektorom. Teret u neshvatljivo teškom trenutku za klub, kad vetar promena duva sa svih strana, pao je na pleća drugog pomoćnika Žarka Lazetića.

Nekadašnji napadač, kasnije trener mlađih kategorija, dobio je priliku da drugi put u sezoni "čupa" ekipu posle odlaska trenera, s nadom Grobara da će rezultat biti drugačiji nego u avgustovskom sudaru sa Mladosti iz Lučana.

"Svesni smo da nas čeka teška i važna utakmica. Svima nam je krivo šta se dogodilo sa Batom, poslednji je čovek koji je trebalo da ode iz Partizana, međutim, njegovu odluku moramo da poštujemo i da nastavimo dalje. Igrači bi trebalo da pokažu reakciju posle svega što se desilo", kaže Lazetić koji je preuzeo ulogu vršioca dužnosti pred duel četvrtfinala Kupa Srbije sa Napretkom (sreda, 15.30).

Meč je na programu posle dva uzastopna poraza crno-belih, bez datog gola, a situaciju otežava činjenica da su Čarapani poslednjih sezona izrasli u ekipu koja je umela da se nosi sa favoritima.

"Napredak je stabilna ekipa, dobro organizovan klub, ima najiskusnijeg trenera u takmičenju, Milorada Kosanovića, međutim, sad je pravi trenutak da, posle odlazaka Bate i Ivice, igrači i ja preuzmemo odgovornost i uradimo ono što se od nas očekuje. Daćemo sve od sebe da prođemo u polufinale".

Otkrio je Lazetić zanimljiv podatak, donekle i očekivan.

"Video sam se danas sa Batom Mirkovićem, pomogao mi je u pripremi ove utakmice. Nemam dilemu da će igrači pružiti maksimum, naravno da su isto i dosad želeli, ali nekad nije moguće, zbog protivnika, terena, psihološke pripreme... Duboko verujem da je prava slika ovog tima ono što smo pružali protiv OFK Bačke, Proletera, u derbiju...."

Izvesno je da zbog povreda u konkurenciji neće biti u konkurenciji Musa Ndžai i Svetozar Marković, trebalo bi među stative da se vrati golman Vladimir Stojković, a neizvesno je da li će od povrede stići da se oporavi Nemanja R. Miletić.

"Ovo je verovatno najveći izazov u mojoj karijeri. Znate kako kažu - kriza je i prilika. Poslednja dešavanja ne doživljavamo kao tragediju ili smak sveta, sad su teški trenuci kad bi trebalo pokazati zašto nosiš dres Partizana. Želeo bih ovim putem da pošaljem poruku da ćemo uprkos raznim medijskim natpisima dobro funkcionisati, u nameri da pokažemo da smo onaj Parizan kakav je bio u prva dva prolećna kola i protiv Crvene zvezde, a ne onaj iz minule dve utakmice".

S obzirom da mu je uprava ukazala poverenje da vodi tim do reprezentativne pauze, možda je ovo šansa Lazetiću da sam sebi produži mandat do leta, ako se pokaže protiv Napretka i Spartaka u subotu.

"Situacije se menjaju kao na traci. Znam da zvuči kao floskula, ali samo o sutrašnoj utakmici razmišljam. Kad se ona završi, onda ću o onoj u subotu. Mi treneri radimo svoj, uprava svoj posao".

Lazetićeva prednost mogla bi da bude što poznaje svlačionicu, što je neke od mladih fudbaelra već trenirao, možda neko od njih zasija u Kruševcu, spase Partizan nove bruke.

"Drago mi je što ima dosta poletaraca u prvom timu, međutim, ne bih delio igrače na mlade i stare. U fudbalu su godine prolazne, a važan je samo kvalitet. Nadam se da ćemo ga u sredu demonstrirati", dodao je Žarko Lazetić pred odlazak u Lazarev grad, gde će crno-beli pokušati da nastave pohod ka četvrtom uzastopnom peharu kupa.

TERMIN, TEREN, PENALI...

U kakvom se stanju nalazi Partizan, kakve stvari je sebi dopustio, koliko je izgubio na uticaju u fudbalskim forumima možda najbolje ilustruje podatak da je jedini učesnik četvrtfinala Kupa Srbije koji će naredni ligaški meč igrati u subotu, dok će preostalih sedam učesnika na teren u nedelju.

"Nije prijatno da mi jedini igramo u ritmu nedelja-sreda-subota, mene niko nije pitao vezano za taj detalj, ali naš zadatak je da se što bolje spremimo za sve uslove".

Kad smo već kod uslova, teren je u nekoliko prethodih gostovanja Partizana u Kruševcu bio faktor iznenađenja.

"Ni sad ne obećava. Pokušaćemo da se bavimo samo stvarima na koje možemo da utičemo".

Možda penalima, jer ako bude nerešeno putnika u polufinale odlučiće udarci sa 11 metara.

"Penali su pitanje glave. Nećemo ih vežbati, jer ono što se dešava na utakmici i na treningu nema veze jedno s drugim".

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar