Ђере: Сви се ми мучимо...

"Желео да покажем да чак и када је неко успешан у послу и када делује да му је живот сређен, савршен да то можда није тако како се чини", присетио се српски тенисер победничког говора у Рио де Жанеиру који је посветио преминулим родитељима. . .

Тенис 12.03.2019 | 21:35
Ђере: Сви се ми мучимо...
Мало кога није дирнула породична трагедија Ласла Ђереа. Остати тако млад без родитеља, а онда само два месеца након смрти оца освојити први мастерс у каријери, престижни турнир АТП 500 у Рио де Жанеиру може само заиста јак човек. Снажан у сваком погледу.

Победнички говор је овлажио сва лица на стадиону у најпознатијем граду Бразила, плакало се на трибинама, али и пред малим екранима. Титулу је посветио покојним родитељима и то је изговорио готов каменог лица, стоички, зрело, као човек који је бол пригрлио и преболео. Импресивно и емотивно у исто време.

Одмах је постао љубимац тениских навијача, а посебно сабораца који добро знају колико је тешко то што је урадио. А зашто је одлучио да своју бол подели са светом, објаснио је у кратком интервјуу за Тенис ТВ.

"Знам да то није уобичајени победнички говор, али сам осећао да морам то да учиним, да поделим са светом. Знам да се много људи мучи уживоту, пролази кроз проблеме па сам желео да им покажем да чак и када је неко успешан у послу и када делује да му је живот сређен, савршен да то можда није тако како се чини.", рекао је момак из Сенте, "Сви се ми мучимо. Али са озбиљним, тешким радом, вером у себе може све да се изгура и ипак може да се има добар живот и успешна каријера."

Лацика је након освајања титуле и горепоменутог говора добио велику подршку, не само од навијача него и од колега:

"Добио сам велику подршку, поруке. Много тенисера ми је честитало, добио сам поруке од Новака Ђоковића, Ендија Марија, Стефаноса Циципаса, Григора Димитрова, Ника Кирјоса..."

Ласло Ђере је синоћ изгубио од Миомира Кецамовића у трећем колу Индијан Велса, али и поред тога ће највероватније још напредовати на светској лествици где тренутно заузима 32. позицију. Наредни турнир му је мастерс у Мајамију који следи одмах након Индијан Велса.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар