Đere: Svi se mi mučimo...

"Želeo da pokažem da čak i kada je neko uspešan u poslu i kada deluje da mu je život sređen, savršen da to možda nije tako kako se čini", prisetio se srpski teniser pobedničkog govora u Rio de Žaneiru koji je posvetio preminulim roditeljima. . .

Tenis 12.03.2019 | 21:35
Đere: Svi se mi mučimo...
Malo koga nije dirnula porodična tragedija Lasla Đerea. Ostati tako mlad bez roditelja, a onda samo dva meseca nakon smrti oca osvojiti prvi masters u karijeri, prestižni turnir ATP 500 u Rio de Žaneiru može samo zaista jak čovek. Snažan u svakom pogledu.

Pobednički govor je ovlažio sva lica na stadionu u najpoznatijem gradu Brazila, plakalo se na tribinama, ali i pred malim ekranima. Titulu je posvetio pokojnim roditeljima i to je izgovorio gotov kamenog lica, stoički, zrelo, kao čovek koji je bol prigrlio i preboleo. Impresivno i emotivno u isto vreme.

Odmah je postao ljubimac teniskih navijača, a posebno saboraca koji dobro znaju koliko je teško to što je uradio. A zašto je odlučio da svoju bol podeli sa svetom, objasnio je u kratkom intervjuu za Tenis TV.

"Znam da to nije uobičajeni pobednički govor, ali sam osećao da moram to da učinim, da podelim sa svetom. Znam da se mnogo ljudi muči uživotu, prolazi kroz probleme pa sam želeo da im pokažem da čak i kada je neko uspešan u poslu i kada deluje da mu je život sređen, savršen da to možda nije tako kako se čini.", rekao je momak iz Sente, "Svi se mi mučimo. Ali sa ozbiljnim, teškim radom, verom u sebe može sve da se izgura i ipak može da se ima dobar život i uspešna karijera."

Lacika je nakon osvajanja titule i gorepomenutog govora dobio veliku podršku, ne samo od navijača nego i od kolega:

"Dobio sam veliku podršku, poruke. Mnogo tenisera mi je čestitalo, dobio sam poruke od Novaka Đokovića, Endija Marija, Stefanosa Cicipasa, Grigora Dimitrova, Nika Kirjosa..."

Laslo Đere je sinoć izgubio od Miomira Kecamovića u trećem kolu Indijan Velsa, ali i pored toga će najverovatnije još napredovati na svetskoj lestvici gde trenutno zauzima 32. poziciju. Naredni turnir mu je masters u Majamiju koji sledi odmah nakon Indijan Velsa.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar