Словенија жели Евробаскет 2021. године!

Ускоро ће бити достављена и званична кандидатура.

Кошарка 15.03.2019 | 10:30
Словенија жели Евробаскет 2021. године!
Елиминација Словеније из трке за Мундобаскет у Кини оставио је горак укус у устима свих ентузијаста игре под обручима, свесних да репрезентативна кошарка иде у погрешном смеру.

Званични шампион Европе неће моћи да се представи свету ове године, вероватно ни у Јапану на Олимпијским играма, а следећи излазак на велика такмичењима могао би да се догоди на Евробаскету 2021. године, које би лако могло да се одржи управо у Словенији.

Телевизијска презентерка Сања Модрић открива да ће Словенија ускоро доставити званичну кандидатуру за Европско првенство, али није јасно да ли ће кандидатура бити самостална или удружена.

Последњих месеци гласно се говори о томе да ће заједничку кандидатуру доставити Шпанија и Италија, што је индиректно потврдио и председник шпанског Савеза Хорхе Гарбахоса. Наводно, завршни турнир у четири земље би да организују Чешка, Пољска, Немачка и Шведска, док је Естонија чак спремна да самостално иде у велики пројекат.

Подсетимо, Словенија је била домаћин Евробаскета 2013. године, Шпанија 2007, Шведска 2003. године, а Немачка 2015. године у склопу такмичења у четири државе. Тада су организатори били Загреб, Лил, Рига и Берлин.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар