Slovenija želi Evrobasket 2021. godine!

Uskoro će biti dostavljena i zvanična kandidatura.

Košarka 15.03.2019 | 10:30
Slovenija želi Evrobasket 2021. godine!
Eliminacija Slovenije iz trke za Mundobasket u Kini ostavio je gorak ukus u ustima svih entuzijasta igre pod obručima, svesnih da reprezentativna košarka ide u pogrešnom smeru.

Zvanični šampion Evrope neće moći da se predstavi svetu ove godine, verovatno ni u Japanu na Olimpijskim igrama, a sledeći izlazak na velika takmičenjima mogao bi da se dogodi na Evrobasketu 2021. godine, koje bi lako moglo da se održi upravo u Sloveniji.

Televizijska prezenterka Sanja Modrić otkriva da će Slovenija uskoro dostaviti zvaničnu kandidaturu za Evropsko prvenstvo, ali nije jasno da li će kandidatura biti samostalna ili udružena.

Poslednjih meseci glasno se govori o tome da će zajedničku kandidaturu dostaviti Španija i Italija, što je indirektno potvrdio i predsednik španskog Saveza Horhe Garbahosa. Navodno, završni turnir u četiri zemlje bi da organizuju Češka, Poljska, Nemačka i Švedska, dok je Estonija čak spremna da samostalno ide u veliki projekat.

Podsetimo, Slovenija je bila domaćin Evrobasketa 2013. godine, Španija 2007, Švedska 2003. godine, a Nemačka 2015. godine u sklopu takmičenja u četiri države. Tada su organizatori bili Zagreb, Lil, Riga i Berlin.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar