Да ли је Сакраменто изгубио шансе за плеј-оф?

Сакраменто Кингси ове сезоне играју доста изнад очекиваног, међутим у последње време ритам тешких утакмица их полако све више удаљава од плеј-офа.

Кошарка 12.03.2019 | 19:30
Да ли је Сакраменто изгубио шансе за плеј-оф?
До пре неколико утакмица доигравање за Кингсе било је веома достижно, али су доживели седам пораза у последњих десет утакмица и шансе за тако нешто доста су се смањиле.

Последњи пораз дошао је на гостовању против Вашингтон Визардса, где је екипа Дејва Јејгера била у утакмици током свих 48 минута, али су у завршници поново поклекли.

Од ових седам пораза у последњих девет утакмица, Кингси ниједном нису изгубили са двоцифреном разликом и горак је укус у устима, с обзиром да је могла да се "ишчупа" још нека победа.

Уколико погледате табелу Западне конференције, њихове шансе и даље постоје, међутим налазе се на четири победе од Јуте Џез, а до краја је остало још свега 16 утакмица.

Такође, распоред Кингсима уопште не иде у прилог јер имају више гостујућих утакмица, а из ових мечева закључили смо да Сакрамену не иде најбоље када су гости.

Сакраменто последњи пут плеј-оф играо је у сезони 2005/2006 и тренутно имају најдужи пост од свих НБА екипа. Ове сезоне мало ко се надао да ће обезбедити доигравање, али како је сезоне текла шансе су све више расле.

Сада су оне опет мале, јер заостају четири победе, а имају и тежак распоред до краја.

Распоред Кингса до краја сезоне:

гост Бостону
гост Филаделфији
домаћин Чикагу
домаћин Бруклину
домаћин Даласу
домаћин Финиксу
гост Лејкерсима
гост Даласу
гост Њу Орлеансу
гост Хјустону
гост Сан Антонију
домаћин Хјустону
домаћин Кливленду
гост Јути
домаћин Њу Орлеансу
гост Портланду

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар