Da li je Sakramento izgubio šanse za plej-of?

Sakramento Kingsi ove sezone igraju dosta iznad očekivanog, međutim u poslednje vreme ritam teških utakmica ih polako sve više udaljava od plej-ofa.

Košarka 12.03.2019 | 19:30
Da li je Sakramento izgubio šanse za plej-of?
Do pre nekoliko utakmica doigravanje za Kingse bilo je veoma dostižno, ali su doživeli sedam poraza u poslednjih deset utakmica i šanse za tako nešto dosta su se smanjile.

Poslednji poraz došao je na gostovanju protiv Vašington Vizardsa, gde je ekipa Dejva Jejgera bila u utakmici tokom svih 48 minuta, ali su u završnici ponovo poklekli.

Od ovih sedam poraza u poslednjih devet utakmica, Kingsi nijednom nisu izgubili sa dvocifrenom razlikom i gorak je ukus u ustima, s obzirom da je mogla da se "iščupa" još neka pobeda.

Ukoliko pogledate tabelu Zapadne konferencije, njihove šanse i dalje postoje, međutim nalaze se na četiri pobede od Jute Džez, a do kraja je ostalo još svega 16 utakmica.

Takođe, raspored Kingsima uopšte ne ide u prilog jer imaju više gostujućih utakmica, a iz ovih mečeva zaključili smo da Sakramenu ne ide najbolje kada su gosti.

Sakramento poslednji put plej-of igrao je u sezoni 2005/2006 i trenutno imaju najduži post od svih NBA ekipa. Ove sezone malo ko se nadao da će obezbediti doigravanje, ali kako je sezone tekla šanse su sve više rasle.

Sada su one opet male, jer zaostaju četiri pobede, a imaju i težak raspored do kraja.

Raspored Kingsa do kraja sezone:

gost Bostonu
gost Filadelfiji
domaćin Čikagu
domaćin Bruklinu
domaćin Dalasu
domaćin Finiksu
gost Lejkersima
gost Dalasu
gost Nju Orleansu
gost Hjustonu
gost San Antoniju
domaćin Hjustonu
domaćin Klivlendu
gost Juti
domaćin Nju Orleansu
gost Portlandu

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar