Фалкау фудбал није највећа страст!

Када завршим каријеру, постајем бејзбол играч! Фудбалер Монака прича о плановима за будућност и односу са Тјеријем Анријем. . .

Фудбал 14.03.2019 | 18:00
Фалкау фудбал није највећа страст!
Био је на радару славног Милана овог лета, али је на крају договор пропао. Радамел Фалкао се задржао уМонаку, а тамо ове сезоне далеко од тога да цветају руже. Екипа се и даље бори за опстанак у елитном друштву, мада је све извесније да ће се ипак задржати у Лиги 1 након серије нешто бољих резултата у претходних неколико кола.

Популарни Ел Тигре поново је кренуо да терорише одбране француских прволигаша, а последња три гола за тим из Кнежевине постигао је управо он. Фалкаова љубав према спорту не завршава се само на стављање лопте у мрежу - у опширном интервјуу за Франс Фудбал, одлични нападач открио је да би по завршетку каријере волео да се опроба и у улози играча бејзбола.

„Обожавам бејзбол. Када сам био млађи и док сам још увек живео у Венецуели, често сам ишао на тренинге са другарима. Заправо, то је био спорт који сам тренирао више него што сам играо фудбал... Често о томе причам са својом супругом. Мислим да када будем окачио копачке о клин, да ћу озбиљно размислити о проналажењу ангажмана у неком бејзбол тиму. Желим да будем као Џордан - он је на кратко играо бејзбол у нижим лигама... Ја желим, ипак, да заиграм у некој од најјачих лига и покажем да је све могуће", поручио је Фалкао.

Заиста је тешко замислити Фалкаа на другачијем терену, али он не одустаје од намере да крене тамо где би ретко ко помислио да зађе. Срећа прати храбре, а може се рећи да то свакако важи за колумбијског нападача.

„Желим да променим све, да више уживам у свему што радим. Док сам био тинејџер и играо у Аргентини, све је ишло доста лаганије и није било толико стреса колико га има данас. Тада је само било битно да напредујем, да кренем напред и да се пробијем до врха. Временом сам се усмерио само на то и заборавио сам да уживам у фудбалу, па ми сада то некако дође само као обавеза. Раније сам само желео да напредујем, а када није све ишло по мом рецепту, одмах бих се љутио и напуштао тренинг.“

Говорио је и о односу са Тјеријем Анријем који је кратко био на клупи Монака ове сезоне. Сматра да Француз тек треба да се покаже у улози тренера и да верује да ће се ускоро око њега борити многи велики клубови.

„Мислим да има добре идеје, зна како је бити на терену и добро чита игру. Три месеца су ипак била исувише кратка како би оставио било какав траг у Монаку. Такав је уосталом и живот - уколико имате времена и искуства то све изгледа много боље. Он је нажалост дошао у тим када је владала велика криза резултата и очекивало се да ће он брзо преокренути ствари на боље. Тим је као један оркестар, нису дозвољене никакве импровизације, а Анри је брзо желео да да створи хармонију уз помоћ рада и труда. Није успео, али га не кривим. Сведоци смо да клубови сваке године мењају по четири или пет играча, па је све онда доста теже. Тамо где Француз може доста да помогне тиму јесте помоћ у преломним тренуцима утакмице - био је на терену и проживео то на хиљаде пута и сада је време да пренесе то знање на нас.“

Дотакао се и Ван Гала, који је недавно објавио да се повлачи из фудбала и одлази у пензију. Причало се да се нису претерано слагали, али Фалкао је изјавом одбацио све те наводне приче.

„Ван Гал је баш посебан... Он је неко ко вам увек све каже у лице и ја то волим. Али веома је везан за своју филозофију, чак и када не иде, што уме да делује веома чудно. У сваком случају, било ми је веома драго да сарађујем са једним таквим стручњаком.“

За крај је открио како је добио надимак који га краси још од малена - жустри и енергични Ел Тигре.

„Занимљиво је да сам тај надимак добио још док сам играо за Ривер Плејт. Гонзало Лудуена ми је рекао после једног кратког састанка да играм као тигар и да стварно изгледам тако на терену. И то се задржало... Стварно је истина да се променим чим изађем на терен. Приватно сам углавном повучен и тих, али када изађем на терен, желим да покажем да вредим. Обузме ме неки чудан осећај да све зависи искључиво од мене“, закључује колумбијски нападач.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар