Falkau fudbal nije najveća strast!

Kada završim karijeru, postajem bejzbol igrač! Fudbaler Monaka priča o planovima za budućnost i odnosu sa Tjerijem Anrijem. . .

Fudbal 14.03.2019 | 18:00
Falkau fudbal nije najveća strast!
Bio je na radaru slavnog Milana ovog leta, ali je na kraju dogovor propao. Radamel Falkao se zadržao uMonaku, a tamo ove sezone daleko od toga da cvetaju ruže. Ekipa se i dalje bori za opstanak u elitnom društvu, mada je sve izvesnije da će se ipak zadržati u Ligi 1 nakon serije nešto boljih rezultata u prethodnih nekoliko kola.

Popularni El Tigre ponovo je krenuo da teroriše odbrane francuskih prvoligaša, a poslednja tri gola za tim iz Kneževine postigao je upravo on. Falkaova ljubav prema sportu ne završava se samo na stavljanje lopte u mrežu - u opširnom intervjuu za Frans Fudbal, odlični napadač otkrio je da bi po završetku karijere voleo da se oproba i u ulozi igrača bejzbola.

„Obožavam bejzbol. Kada sam bio mlađi i dok sam još uvek živeo u Venecueli, često sam išao na treninge sa drugarima. Zapravo, to je bio sport koji sam trenirao više nego što sam igrao fudbal... Često o tome pričam sa svojom suprugom. Mislim da kada budem okačio kopačke o klin, da ću ozbiljno razmisliti o pronalaženju angažmana u nekom bejzbol timu. Želim da budem kao Džordan - on je na kratko igrao bejzbol u nižim ligama... Ja želim, ipak, da zaigram u nekoj od najjačih liga i pokažem da je sve moguće", poručio je Falkao.

Zaista je teško zamisliti Falkaa na drugačijem terenu, ali on ne odustaje od namere da krene tamo gde bi retko ko pomislio da zađe. Sreća prati hrabre, a može se reći da to svakako važi za kolumbijskog napadača.

„Želim da promenim sve, da više uživam u svemu što radim. Dok sam bio tinejdžer i igrao u Argentini, sve je išlo dosta laganije i nije bilo toliko stresa koliko ga ima danas. Tada je samo bilo bitno da napredujem, da krenem napred i da se probijem do vrha. Vremenom sam se usmerio samo na to i zaboravio sam da uživam u fudbalu, pa mi sada to nekako dođe samo kao obaveza. Ranije sam samo želeo da napredujem, a kada nije sve išlo po mom receptu, odmah bih se ljutio i napuštao trening.“

Govorio je i o odnosu sa Tjerijem Anrijem koji je kratko bio na klupi Monaka ove sezone. Smatra da Francuz tek treba da se pokaže u ulozi trenera i da veruje da će se uskoro oko njega boriti mnogi veliki klubovi.

„Mislim da ima dobre ideje, zna kako je biti na terenu i dobro čita igru. Tri meseca su ipak bila isuviše kratka kako bi ostavio bilo kakav trag u Monaku. Takav je uostalom i život - ukoliko imate vremena i iskustva to sve izgleda mnogo bolje. On je nažalost došao u tim kada je vladala velika kriza rezultata i očekivalo se da će on brzo preokrenuti stvari na bolje. Tim je kao jedan orkestar, nisu dozvoljene nikakve improvizacije, a Anri je brzo želeo da da stvori harmoniju uz pomoć rada i truda. Nije uspeo, ali ga ne krivim. Svedoci smo da klubovi svake godine menjaju po četiri ili pet igrača, pa je sve onda dosta teže. Tamo gde Francuz može dosta da pomogne timu jeste pomoć u prelomnim trenucima utakmice - bio je na terenu i proživeo to na hiljade puta i sada je vreme da prenese to znanje na nas.“

Dotakao se i Van Gala, koji je nedavno objavio da se povlači iz fudbala i odlazi u penziju. Pričalo se da se nisu preterano slagali, ali Falkao je izjavom odbacio sve te navodne priče.

„Van Gal je baš poseban... On je neko ko vam uvek sve kaže u lice i ja to volim. Ali veoma je vezan za svoju filozofiju, čak i kada ne ide, što ume da deluje veoma čudno. U svakom slučaju, bilo mi je veoma drago da sarađujem sa jednim takvim stručnjakom.“

Za kraj je otkrio kako je dobio nadimak koji ga krasi još od malena - žustri i energični El Tigre.

„Zanimljivo je da sam taj nadimak dobio još dok sam igrao za River Plejt. Gonzalo Luduena mi je rekao posle jednog kratkog sastanka da igram kao tigar i da stvarno izgledam tako na terenu. I to se zadržalo... Stvarno je istina da se promenim čim izađem na teren. Privatno sam uglavnom povučen i tih, ali kada izađem na teren, želim da pokažem da vredim. Obuzme me neki čudan osećaj da sve zavisi isključivo od mene“, zaključuje kolumbijski napadač.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar