ЛШ: Меч сезоне! Јувентус удара главом у непробојни зид!

Предност Јорганџија је огромна, да се игра на било ком другом месту у Европи могло би да се каже и да је недостижна, али то ове вечери нико неће смети да тврди. . .

Фудбал 12.03.2019 | 17:45
ЛШ: Меч сезоне! Јувентус удара главом у непробојни зид!
Постоје за нијансу већи тимови, биће и важнијих мечева до краја маја, али у овом тренутку реванш меч осмине финала Лиге шампиона између Јувентуса и Атлетико Мадрида са апсолутним правом носи назив - утакмица сезоне! Набој који носи овај окршај одавно није виђен. Италија трепери, у Торину најављују борбу на живот и смрт, али много тога ће зависити од Атлетико Мадрида и Дијега Симеонеа, који са собом на стадион Јувентуса доносе огромних два гола предности из првог меча (0:2).

Предност Јорганџија је огромна, да се игра на било ком другом месту у Европи могло би да се каже и да је недостижна, али то ове вечери нико неће смети да тврди. Јасно је да Стара дама у првом мечу није показала ни део својих објективних могућности, па ће сада морати да надмаши себе уколико жели да се домогне пласмана у четвртфинале.

Али јасно је да се састав Дијега Симеонеа управо у оваквим ситуацијама најбоље сналази. Ако нешто беспрекорно ради овај састав Атлетико Мадрида, онда је то чување резултата, који је у овом случају идеалан за Јорганџије.

Атлетико највише воли овакве утакмице: када може да се постави у одбрамбену зону, да "пегла" ривале по целом терену и да чека који метар празног простора, па да се гурне лопта напред ка офанзивној линији Јорганџија.

"Јувентус је веома јак тим, са веома искусним играчима, који не играју само добро у нападу, већ и у одбрани. Морамо да будемо врло опрезни. Морамо да будемо најбољи што можемо. Опрезност и одмероност су кључне ствари ако желимо да одиграмо добар фудбал вечерас. Покушаћемо да уведемо меч у оном правцу у којим ми желимо да идемо", рекао је Симеоне.

Историја каже да овај резултат никада до сада није стигао. Пет пута, откако игра на међународној сцени, Стара дама је морала да јури на свом терену 0:2 из првог меча и ниједном није успела да га достигне.

Уздају се црно-бели у Кристијана Роналда, који је постигао 22 гола против Атлетика у 32 утакмице, додуше у дресу Реала. Уздају се у домаћи терен, али мало имају преосталих адута у рукама. Јувентус је у претходне две сезоне Лиге шампиона испадао од Реал Мадрида. Да ли је сада на реду и други клуб из истог града да му узме меру?

"Ово није утакмица сезоне, јер ако прођемо даље имаћемо још мечева пред собом. Размишљамо само о томе да одиграмо одличан меч, после чега ћемо бринути о остатку сезоне. Морамо дати нешто више од себе, да склонимо емоције са стране и не паднемо у тешком моментима, већ пружимо 100 посто својих могућности. Само у том случају нећемо имати да разлога да жалимо на крају меча", рекао је Алегри.

Један податак који доста говори о компактности Атлетика, због којег изгледа као зид: Јувентус је и у сезони 2014/15 играо у Лиги шампиона, у групи, против Мадриђана, а и тада су у тиму Дијега Симеонеа билиКоке, Саул, Годин, Хуанфран, Гризман и као резерве Хименез и Облак. И Марио Манџукић, који је наредне сезоне отишао у Јувентус.

Велике муке ће имати Стара дама да се пробије до мреже Атлетика. Јан Облак је на последњих девет утакмица на свим фронтовима само једном савладан! А, Јувентусу су потребна најмање два гола и то да би се домогао продужетака.

Оба тренера имају озбиљних кадровских проблема. Макс Алегри ће на позицију левог бека принудно ставитиЛеонарда Спинацолу, с обзиром да је Алекс Сандро суспендован, а Матија де Шиљо и Андреа Барзаљиповређени. На листи играча на које не рачуна искусни стратег су и Даглас Коста, Само Кедира и Хуан Квадрадо.

Са друге стране Симеоне такође највише проблема има са позицијом левог бека, с обзиром на то да су повређени Филипе Луис и Лукас Ернандез. Одговорност би могла да падне на искусног Хуанфрана. Суспендовани за овај меч су и Дијего Коста и Томас Парти.

ЈУВЕНТУС - АТЛЕТИКО МАДРИД (21.00)

Алијанц стадион
Капацитет: 41.507
Бјорн Кујперс (Холандија)

АТЛ. МАДРИД (4-4-2): Облак - Аријас, Хименез, Годин, Хуанфран - Коке, Саул, Родриго, Лемар - Гризман, Мората.

ЈУВЕНТУС (4-3-3): Шченсни - Кансело, Бонучи, Кјелини, Спинацола - Џан, Пјанић, Матуиди - Бернардески, Манџукић, Роналдо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар