LŠ: Meč sezone! Juventus udara glavom u neprobojni zid!

Prednost Jorgandžija je ogromna, da se igra na bilo kom drugom mestu u Evropi moglo bi da se kaže i da je nedostižna, ali to ove večeri niko neće smeti da tvrdi. . .

Fudbal 12.03.2019 | 17:45
LŠ: Meč sezone! Juventus udara glavom u neprobojni zid!
Postoje za nijansu veći timovi, biće i važnijih mečeva do kraja maja, ali u ovom trenutku revanš meč osmine finala Lige šampiona između Juventusa i Atletiko Madrida sa apsolutnim pravom nosi naziv - utakmica sezone! Naboj koji nosi ovaj okršaj odavno nije viđen. Italija treperi, u Torinu najavljuju borbu na život i smrt, ali mnogo toga će zavisiti od Atletiko Madrida i Dijega Simeonea, koji sa sobom na stadion Juventusa donose ogromnih dva gola prednosti iz prvog meča (0:2).

Prednost Jorgandžija je ogromna, da se igra na bilo kom drugom mestu u Evropi moglo bi da se kaže i da je nedostižna, ali to ove večeri niko neće smeti da tvrdi. Jasno je da Stara dama u prvom meču nije pokazala ni deo svojih objektivnih mogućnosti, pa će sada morati da nadmaši sebe ukoliko želi da se domogne plasmana u četvrtfinale.

Ali jasno je da se sastav Dijega Simeonea upravo u ovakvim situacijama najbolje snalazi. Ako nešto besprekorno radi ovaj sastav Atletiko Madrida, onda je to čuvanje rezultata, koji je u ovom slučaju idealan za Jorgandžije.

Atletiko najviše voli ovakve utakmice: kada može da se postavi u odbrambenu zonu, da "pegla" rivale po celom terenu i da čeka koji metar praznog prostora, pa da se gurne lopta napred ka ofanzivnoj liniji Jorgandžija.

"Juventus je veoma jak tim, sa veoma iskusnim igračima, koji ne igraju samo dobro u napadu, već i u odbrani. Moramo da budemo vrlo oprezni. Moramo da budemo najbolji što možemo. Opreznost i odmeronost su ključne stvari ako želimo da odigramo dobar fudbal večeras. Pokušaćemo da uvedemo meč u onom pravcu u kojim mi želimo da idemo", rekao je Simeone.

Istorija kaže da ovaj rezultat nikada do sada nije stigao. Pet puta, otkako igra na međunarodnoj sceni, Stara dama je morala da juri na svom terenu 0:2 iz prvog meča i nijednom nije uspela da ga dostigne.

Uzdaju se crno-beli u Kristijana Ronalda, koji je postigao 22 gola protiv Atletika u 32 utakmice, doduše u dresu Reala. Uzdaju se u domaći teren, ali malo imaju preostalih aduta u rukama. Juventus je u prethodne dve sezone Lige šampiona ispadao od Real Madrida. Da li je sada na redu i drugi klub iz istog grada da mu uzme meru?

"Ovo nije utakmica sezone, jer ako prođemo dalje imaćemo još mečeva pred sobom. Razmišljamo samo o tome da odigramo odličan meč, posle čega ćemo brinuti o ostatku sezone. Moramo dati nešto više od sebe, da sklonimo emocije sa strane i ne padnemo u teškom momentima, već pružimo 100 posto svojih mogućnosti. Samo u tom slučaju nećemo imati da razloga da žalimo na kraju meča", rekao je Alegri.

Jedan podatak koji dosta govori o kompaktnosti Atletika, zbog kojeg izgleda kao zid: Juventus je i u sezoni 2014/15 igrao u Ligi šampiona, u grupi, protiv Madriđana, a i tada su u timu Dijega Simeonea biliKoke, Saul, Godin, Huanfran, Grizman i kao rezerve Himenez i Oblak. I Mario Mandžukić, koji je naredne sezone otišao u Juventus.

Velike muke će imati Stara dama da se probije do mreže Atletika. Jan Oblak je na poslednjih devet utakmica na svim frontovima samo jednom savladan! A, Juventusu su potrebna najmanje dva gola i to da bi se domogao produžetaka.

Oba trenera imaju ozbiljnih kadrovskih problema. Maks Alegri će na poziciju levog beka prinudno stavitiLeonarda Spinacolu, s obzirom da je Aleks Sandro suspendovan, a Matija de Šiljo i Andrea Barzaljipovređeni. Na listi igrača na koje ne računa iskusni strateg su i Daglas Kosta, Samo Kedira i Huan Kvadrado.

Sa druge strane Simeone takođe najviše problema ima sa pozicijom levog beka, s obzirom na to da su povređeni Filipe Luis i Lukas Ernandez. Odgovornost bi mogla da padne na iskusnog Huanfrana. Suspendovani za ovaj meč su i Dijego Kosta i Tomas Parti.

JUVENTUS - ATLETIKO MADRID (21.00)

Alijanc stadion
Kapacitet: 41.507
Bjorn Kujpers (Holandija)

ATL. MADRID (4-4-2): Oblak - Arijas, Himenez, Godin, Huanfran - Koke, Saul, Rodrigo, Lemar - Grizman, Morata.

JUVENTUS (4-3-3): Ščensni - Kanselo, Bonuči, Kjelini, Spinacola - Džan, Pjanić, Matuidi - Bernardeski, Mandžukić, Ronaldo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar