Умтити платио цијену тријумфа на Мундијалу!

Штопер Барселоне пропустио је већи део сезоне због проблема везаних за колено, који датирају од маја прошле године.

Фудбал 14.03.2019 | 17:00
Умтити платио цијену тријумфа на Мундијалу!
Самуел Умтити ове сезоне је наступио на само 10 од 43 утакмице, колико је Барселона одиграла у свим такмичењима.

У периоду од краја септембра до краја фебруара, играо је само на гостовању Атлетико Мадриду 24. новембра, када је обновио повреду колена и био приморан да паузира још три месеца.

Двадесетпетогодишњи Француз изјавио је да су за то "криве" ствари које је радио током Светског првенства у Русији, где је са Рафаелом Вараном чинио тандем централних бекова и одиграо све мечеве осим оног против Данске, када је већ било осигурано прво место у групи.

"Током Мундијала сам радио неке ствари које је требало да избегнем. Увек сам се понашао као професионалац, али постоје протоколи и ствари које се захтевају од играча, а које на дужи рок нису добре за њега. То је сада прошлост и нисам љут ни на кога, али криво ми је што као одрасла особа нисам одлучио да урадим другачије", рекао је Умтити за "Л'Екип".

Он није прецизирао шта су то у табору "триколора" тражили од њега, али је признао да су му квадрицепс и група мишића око колена били недовољно јаки и да је током паузе морао да ради "три пута напорније" него иначе, како би се коначно вратио на терен.

"Операција би била лак излаз, али ја нисам такав. Не одустајем када је тешко. Било је момената када сам се питао зашто не одем 'под нож' и решим проблем, али издржао сам. Био сам некада хладан и затворен, само сам желео да изађем из те ноћне море. Али није тачно оно што се писало, да сам био у свађи са клубом због начина на који сам се опорављао".

Умтити је у последњих двадесетак дана два пута одиграо по 90 минута, у првенственим мечевима против Севиље и Рајо Ваљекана, док Ернесто Валверде није желео да га излаже стресу "Ел класика", па је два окршаја са Реалом у Мадриду испратио са клупе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар