Umtiti platio cijenu trijumfa na Mundijalu!

Štoper Barselone propustio je veći deo sezone zbog problema vezanih za koleno, koji datiraju od maja prošle godine.

Fudbal 14.03.2019 | 17:00
Umtiti platio cijenu trijumfa na Mundijalu!
Samuel Umtiti ove sezone je nastupio na samo 10 od 43 utakmice, koliko je Barselona odigrala u svim takmičenjima.

U periodu od kraja septembra do kraja februara, igrao je samo na gostovanju Atletiko Madridu 24. novembra, kada je obnovio povredu kolena i bio primoran da pauzira još tri meseca.

Dvadesetpetogodišnji Francuz izjavio je da su za to "krive" stvari koje je radio tokom Svetskog prvenstva u Rusiji, gde je sa Rafaelom Varanom činio tandem centralnih bekova i odigrao sve mečeve osim onog protiv Danske, kada je već bilo osigurano prvo mesto u grupi.

"Tokom Mundijala sam radio neke stvari koje je trebalo da izbegnem. Uvek sam se ponašao kao profesionalac, ali postoje protokoli i stvari koje se zahtevaju od igrača, a koje na duži rok nisu dobre za njega. To je sada prošlost i nisam ljut ni na koga, ali krivo mi je što kao odrasla osoba nisam odlučio da uradim drugačije", rekao je Umtiti za "L'Ekip".

On nije precizirao šta su to u taboru "trikolora" tražili od njega, ali je priznao da su mu kvadriceps i grupa mišića oko kolena bili nedovoljno jaki i da je tokom pauze morao da radi "tri puta napornije" nego inače, kako bi se konačno vratio na teren.

"Operacija bi bila lak izlaz, ali ja nisam takav. Ne odustajem kada je teško. Bilo je momenata kada sam se pitao zašto ne odem 'pod nož' i rešim problem, ali izdržao sam. Bio sam nekada hladan i zatvoren, samo sam želeo da izađem iz te noćne more. Ali nije tačno ono što se pisalo, da sam bio u svađi sa klubom zbog načina na koji sam se oporavljao".

Umtiti je u poslednjih dvadesetak dana dva puta odigrao po 90 minuta, u prvenstvenim mečevima protiv Sevilje i Rajo Valjekana, dok Ernesto Valverde nije želeo da ga izlaže stresu "El klasika", pa je dva okršaja sa Realom u Madridu ispratio sa klupe.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar