Ово су жртве срушеног авиона

У боингу 737 маx 8 који је у недељу пао у Етиопији након шест минута лета, а у чијем паду је погинуло 157 људи, били су путници 35 различитих националности.

Свијет 12.03.2019 | 16:51
Ово су жртве срушеног авиона
Сматра се да је у Боингу било 149 путника и осморо чланова посаде када се авион срушио. Међу путницима је било 32 путника из Кеније, 18 из Канаде, деветоро из Етиопије, деветоро из Велике Британије и по осморо из Италије, Кине и САД, као и седморо из Француске, пише Индекс.хр.

Највећи део путовао на састанак УН-а 

Велики део путника ишао је на самит Уједињених нација о животној средини у кенијском главном граду. Службеници су поручили како су најмање 22 човека на лету било повезано с УН-ом и да имена неких тек треба да буду откривена, јавља Гардијан, а пише Индекс. 

Форум младих афричке дијаспоре у Европи рекао је како је њихов члан Карим Сафи био на лету и да је путовао на састанак с Афричком унијом у Најробију. 

Организација “Сејв д чилдрен” је поручила како је њихов саветник за хитне случајеве заштите деце Тамират Мулу Демеси такође међу жртвама.

Жртве из Велике Британије

Најмање деветоро Британаца било је на лету, јавља Гардијан, позивајући се на информације из британског Министарства спољних послова.

Једна од њих била је и 36-годишња Џоана Тул, која је, такође, радила за УН.

Џоанин отац је рекао како она свој посао није сматрала радом.

"То јој је био позив. Она никада заправо није хтела да ради ништа друго осим у заштити животиња када је била мала. Сви смо били јако поносни на њен рад и на њу. И даље смо у стању шока", рекао је.

Међу британским жртвама је и 30-годишња Сара Офрет, за коју се верује да је имала двојно држављанство Велике Британије и Француске. Она се бавила арктичким експедицијама.

У несрећи је погинуо и Џозеф Вајтака, Британац који је имао и кенијско држављанство. Његов син је за ББЦ потврдио да је његов отац преминуо.

"Загрлио сам га и руковао се с њим, јер у нашој култури је руковање важније од загрљаја. Рекао сам му да ћемо се вероватно ускоро видети. Иначе се дуго опраштамо, али овај пут је све било рутински", додао је.

Погинуо нигеријски амбасадор

У рушењу авиона погинуо је и нигеријски амбасадор Абиодун Олуреми Башуа. Нигеријско министарство спољних послова је потврдило како је примило обавештење да је погинуо и да су шокирани.

Башуа је био стациониран у амбасадама широм света, укључујући Беч, Абидјан и Техеран.

Служио је и као секретар на УН-овој конференцији о клими.

Уз њега, погинуо је и Пиус Адесанми, нигеријски професор који је радио на Универзитету Карлтон у Отави.

Погинуо један Ирац

Ирац Мајкл Рајан такође је погинуо на лету. Радио је за УН-ов светски програм хране. Био је на пословном путу у Етиопији.

Ирски премијер му је одао почаст на Твитеру написавши како је Мајкл радио посао који мења животе у Африци.

Погинуо немачки свештеник

Када се ради о немачким жртвама, погинула је Ан-Катрин Фигл. Да је погинула на лету потврдила је Међународна организација за миграције за коју је радила.

Путовала је на течај у Најробију.

Међу жртвама је и немачки пастор Норман Тендис, који је имао 51 годину. Служио је у Аустрији, а овим летом је путовао на УН-ов самит о животној средини.

Идентификовано осам италијанских жртава

За сада су идентификоване три италијанске жртве које су радиле за хуманитарну организацију Африка Тремила, која је базирана у Бергаму.

Председник организације Карло Спини, његова супруга Габријела Вигиани, као и секретар организације Матео Равасио међу осморо су погинулих Италијана.

Вирџинија Кименти и Мариа Пилар Бузети које су радиле за УН-ов Светски програм хране су, такође, биле на лету.

Себастијано Туса, подводни археолог, који је имао 66 година, такође је погинуо у паду авиона.

Путовао је у Кенију због пројекта са Унеском.

Међу погинулим Кенијцима студент права

Међу кенијским жртвама Гардијан наводи име Хусеина Свалеха, бившег главног секретара Кенијске фудбалске федерације, који се враћао кући након састанка у афричкој Лиги првака.

Осим њега, погинуо је и Кедрик Асиавугва, студент права са Универзитета Џорџтаун у Вашингтону, пише Гардијан, преноси Индекс.

Он је рођен и одрастао у Момбаси, а путовао је у Најроби на сахрану мајке своје веренице.

Погинуо је и новинар Ентони Нгаре, који је радио као директор комуникација за Унеско.

Међу кенијским жртвама је и виши капетан Јаред Мулугета Гатечев, главни пилот лета 302 Етиопијан ерлајнса.

Погинуо професор из Тога, стјуардеса из Етиопије

Међу жртвама су и стјуардеса Сара Гебре Мајкл, која је била главна стјуардеса на лету и мајка троје деце.

Од држављана Тога, за сада је идентификован Кодјо Глато, професор на Универзитету Ломе.

Три доктора из Аустрије погинула у паду авиона

Аустријско министарство спољних послова потврдило је како су на кобном лету била тројица доктора у тридесетима.

Путовали су у Занзибар.

Јуче је потврђено и како су на лету погинули жена и син словачког политичара.

Објављено је и како је погинуло троје Швеђана, али не и њихов идентитет.

Када се ради о жртвама из Норвешке, објављено је како је погинула 28-годишња Каролин Адланд, која је радила за норвешки Црвени крст.

Погинуло је и троје туриста из Русије, Екатерина Полиакова, Александар Полиаков и Сергеј Виаликов.

Канадски премијер, Џастин Трудо, је потврдио како је на кобном лету погинула и једна Канађанка, Даниел Мур, старости 24 године. И она је путовала на конференцију УН-а.

Погинуло петоро Американаца

Католичко удружење за пружање помоћи објавило је како је у паду авиона у Етиопији погинуло четворо њихових чланова који су путовали у Најроби на обуку.

С медицинског факултета Квилен у источном Тенесију су објавили како је међу погинулима и њихова стажисткиња друге године Маниша Нукаварапу.

"Они који су је познавали описују је као одличног специјализанта, ведру особу и привржену лекарку. Недостајаће својим колегама и пацијентима на факултету Квилен", објавили су.

ЦНН јавља како је Маниша Нукаварапу дипломирала на Медицинском факултету Гунтур у Индији и како је у Кенију путовала у посету рођацима.

(Индеx.хр)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мирана

12.03.2019 17:03

Тужно

ОДГОВОРИТЕ