Бата Мирковић: Ево зашто одлазим...

Зоран Бата Мирковић образложио разлог подношења оставке на мјесто тренера ФК Партизан. "Између Партизана и мене никад неће стајати баријере, ово је коначна одлука човјека, који бесконачно воли Партизан", написао је између осталог.

Фудбал 12.03.2019 | 21:25
Бата Мирковић: Ево зашто одлазим...
Зоран "Бата" Мирковић је остао досљедан себи и својим одлукама.

Након пораза од Вождовца (0:1) у првенству Србије, Мирковић је поднио оставку на мјесто тренера Партизана, а данас је новинарима прослиједио писано саопштење у којем је образложио зашто се одлучио на тај потез.

"Овим путем желим јавно да се обратим и отклоним сваку сумњу и било какву неизвјесност око мог даљег статуса у Партизану. Поднио сам оставку због мени неприхватљиве ситуације, у којој се мој клуб налази. О томе с правом могу да судим, јер сам за 25 година фудбалске каријере, прошао црно-бијели пут од оданог играча, до преданог тренера.Моја оставка није мој морални чин. Не! Ја сам све радио како сам најискреније мислио и најбоље умио. То је мој манир и моје васпитање, људско и спортско: поштено и храбро - и на терену и на клупи. То никако не значи да сам тренер без грешке. Увијек сам спреман за стручну анализу и одговорност за сопствена дјела. Свој терет носим сам и било би поштено да свако носи свој… Тако би било лакше Партизану!".

Мирковић се извинио свима који су помислили да је растанак могао да буде другачији.

"Можда је и могао, али ово је коначна одлука човјека, који бесконачно воли Партизан. Зато молим све праве партизановце да уваже мој став и да га поштују. И на крају, из све снаге аплаудирам сваком мом играчу и стручном сараднику понаособ. Увијек смо били права група, није нас напуштао тимски дух и то у изузетно тешким околностима, које само ми знамо. Увијек заједно, делили смо исту судбину као велике екипе и то треба да остане најјачи утисак наше сарадње. Резултатски, нисмо били најбољи, то треба да признамо, а ко познаје данашњи фудбалски поредак то свакако и разумије. Желим им сву срећу у наставку каријера. Вријеме је да сада застанем, и због Партизана, и због себе. Између Партизана и мене никада неће стајати баријере", нагласио је некадашњи играч и дојучерашњи тренер београдског клуба.

Изразио је жаљење што његовим доласком нису ријешени проблеми клуба...

"... али, бићу најсрећнији човјек на свијету ако мој одлазак буде прекретница ка новим одлукама, новим околностима, новим људима и новом времену достојном славе шампионског Партизана... Оне коју памтим из играчких дана".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар