Bata Mirković: Evo zašto odlazim...

Zoran Bata Mirković obrazložio razlog podnošenja ostavke na mjesto trenera FK Partizan. "Između Partizana i mene nikad neće stajati barijere, ovo je konačna odluka čovjeka, koji beskonačno voli Partizan", napisao je između ostalog.

Fudbal 12.03.2019 | 21:25
Bata Mirković: Evo zašto odlazim...
Zoran "Bata" Mirković je ostao dosljedan sebi i svojim odlukama.

Nakon poraza od Voždovca (0:1) u prvenstvu Srbije, Mirković je podnio ostavku na mjesto trenera Partizana, a danas je novinarima proslijedio pisano saopštenje u kojem je obrazložio zašto se odlučio na taj potez.

"Ovim putem želim javno da se obratim i otklonim svaku sumnju i bilo kakvu neizvjesnost oko mog daljeg statusa u Partizanu. Podnio sam ostavku zbog meni neprihvatljive situacije, u kojoj se moj klub nalazi. O tome s pravom mogu da sudim, jer sam za 25 godina fudbalske karijere, prošao crno-bijeli put od odanog igrača, do predanog trenera.Moja ostavka nije moj moralni čin. Ne! Ja sam sve radio kako sam najiskrenije mislio i najbolje umio. To je moj manir i moje vaspitanje, ljudsko i sportsko: pošteno i hrabro - i na terenu i na klupi. To nikako ne znači da sam trener bez greške. Uvijek sam spreman za stručnu analizu i odgovornost za sopstvena djela. Svoj teret nosim sam i bilo bi pošteno da svako nosi svoj… Tako bi bilo lakše Partizanu!".

Mirković se izvinio svima koji su pomislili da je rastanak mogao da bude drugačiji.

"Možda je i mogao, ali ovo je konačna odluka čovjeka, koji beskonačno voli Partizan. Zato molim sve prave partizanovce da uvaže moj stav i da ga poštuju. I na kraju, iz sve snage aplaudiram svakom mom igraču i stručnom saradniku ponaosob. Uvijek smo bili prava grupa, nije nas napuštao timski duh i to u izuzetno teškim okolnostima, koje samo mi znamo. Uvijek zajedno, delili smo istu sudbinu kao velike ekipe i to treba da ostane najjači utisak naše saradnje. Rezultatski, nismo bili najbolji, to treba da priznamo, a ko poznaje današnji fudbalski poredak to svakako i razumije. Želim im svu sreću u nastavku karijera. Vrijeme je da sada zastanem, i zbog Partizana, i zbog sebe. Između Partizana i mene nikada neće stajati barijere", naglasio je nekadašnji igrač i dojučerašnji trener beogradskog kluba.

Izrazio je žaljenje što njegovim dolaskom nisu riješeni problemi kluba...

"... ali, biću najsrećniji čovjek na svijetu ako moj odlazak bude prekretnica ka novim odlukama, novim okolnostima, novim ljudima i novom vremenu dostojnom slave šampionskog Partizana... One koju pamtim iz igračkih dana".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar