ЛШ: Ливерпул "у невријеме" прекида Бајернову навику!

Да ли ће екипа Јиргена Клопа успјети да учини Баварцима што нико није још од 2011. године?

Фудбал 12.03.2019 | 23:47
ЛШ: Ливерпул "у невријеме" прекида Бајернову навику!
На Енфилду је било 0:0, који су најавили још већу борбу за ову сриједу, на Алијанц арени.

Ливерпул и Бајерн почеће "од нуле" реванш осмине финала Лиге шампионе, након тврдих деведесет минута фудбала у Енглеској.

Јирген Клоп, менаџер "Редса" враћа се на стадион на којем је често гостовао док је водио Борусију Дортмунд и зна шта је потребно његовом тиму да прође.

Ако њемачки стручњак успије у намјери, његов тим ће први пут оставити Бајерн без четвртфинала Лиге шампиона још од сезоне 2010/11!

Импресиван је низ Бавараца у најјачем такмичењу од када су се у Минхену удружили Франк Рибери и Арјен Робен. Право је чудо како учинак од једне титуле Лиге шампиона (2013) и два финала (2010, 2012) није постао бољи претходних година, током којих је Бајерн у четири од посљедњих пет сезона играо у полуфиналу.

"Морамо да будемо изузетни, јер ако будемо играли свој 'обичан' меч, онда нећемо имати шансу и испашћемо. Али, ако доведемо себе у посебно расположење и ако будемо играли достојну фудбалску утакмицу, онда ћемо имати пристојну шансу. То је све што ми је потребно", изјавио је Клоп у најави утакмице.

Ливерпул, актуелни вицешампион Европе, долази забринут искључиво за резултат, јер нема суспендованих играча, јер је Вирџил Ван Дајк одслужио казну, а одавно су повријеђени Алекс Окслејд Чемберлејн и Џо Гомез. Са друге стране, Бајернов тренер Нико Ковач неће моћи да рачуна на суспендоване Томаса Милера, Јозуу Кимиха, и повријеђене Коронтана Толисоа и Арјена Робена.

Наступ Кингслија Комана, Бајерновог стартера из прве утакмице, неизвјестан је због повреде. Његово одсуство биће снажан ударац за домаћина, али Ливерпулова легенда Дитмар Хаманупозорава свој бивши клуб да ни по коју цијену не потцијени домаћина.

"Ливерпул ће осјетити да је у доброј позицији послије 0:0 код куће и са Ван Дајком у саставу. Ипак, опет бих одабрао Бајерн као побједника. Могуће Команово одсуство ослабиће Бајерн, али они су у изузетној форми и непрепознатљиви су у односу на оно што су показивали у првих неколико мјесеци сезоне", рекао је освајач Лиге шампиона са "Редсима".

Док је Ливерпул у Премијер лиги пао на друго мјесто и сада трчи трку ЗА Манчестер ситијем, Баварци у Бундесу "газе" и само у посљедња два кола побиједили су Менхенгладбах 5:1 и Волфсбург 6:0. Низом побједа, Бајерн је прескочио Дортмунд и зато улази у меч против Клоповог тима као лидер.

"Ливерпул дефинитивно гостује Бајерну у погрешно вријеме, јер нови оптимизам кружи редовима Бавараца. Била је ово тешка прва сезона за тренера Ковача, али је задржао смиреност и у тренуцима у којима су навијачи тражили његову смјену. Неколико мјесеци касније, они изгледају непобједиво и фаворити су да сачувају титулу", додао је Хаман.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар