LŠ: Liverpul "u nevrijeme" prekida Bajernovu naviku!

Da li će ekipa Jirgena Klopa uspjeti da učini Bavarcima što niko nije još od 2011. godine?

Fudbal 12.03.2019 | 23:47
LŠ: Liverpul "u nevrijeme" prekida Bajernovu naviku!
Na Enfildu je bilo 0:0, koji su najavili još veću borbu za ovu srijedu, na Alijanc areni.

Liverpul i Bajern počeće "od nule" revanš osmine finala Lige šampione, nakon tvrdih devedeset minuta fudbala u Engleskoj.

Jirgen Klop, menadžer "Redsa" vraća se na stadion na kojem je često gostovao dok je vodio Borusiju Dortmund i zna šta je potrebno njegovom timu da prođe.

Ako njemački stručnjak uspije u namjeri, njegov tim će prvi put ostaviti Bajern bez četvrtfinala Lige šampiona još od sezone 2010/11!

Impresivan je niz Bavaraca u najjačem takmičenju od kada su se u Minhenu udružili Frank Riberi i Arjen Roben. Pravo je čudo kako učinak od jedne titule Lige šampiona (2013) i dva finala (2010, 2012) nije postao bolji prethodnih godina, tokom kojih je Bajern u četiri od posljednjih pet sezona igrao u polufinalu.

"Moramo da budemo izuzetni, jer ako budemo igrali svoj 'običan' meč, onda nećemo imati šansu i ispašćemo. Ali, ako dovedemo sebe u posebno raspoloženje i ako budemo igrali dostojnu fudbalsku utakmicu, onda ćemo imati pristojnu šansu. To je sve što mi je potrebno", izjavio je Klop u najavi utakmice.

Liverpul, aktuelni vicešampion Evrope, dolazi zabrinut isključivo za rezultat, jer nema suspendovanih igrača, jer je Virdžil Van Dajk odslužio kaznu, a odavno su povrijeđeni Aleks Okslejd Čemberlejn i Džo Gomez. Sa druge strane, Bajernov trener Niko Kovač neće moći da računa na suspendovane Tomasa Milera, Jozuu Kimiha, i povrijeđene Korontana Tolisoa i Arjena Robena.

Nastup Kingslija Komana, Bajernovog startera iz prve utakmice, neizvjestan je zbog povrede. Njegovo odsustvo biće snažan udarac za domaćina, ali Liverpulova legenda Ditmar Hamanupozorava svoj bivši klub da ni po koju cijenu ne potcijeni domaćina.

"Liverpul će osjetiti da je u dobroj poziciji poslije 0:0 kod kuće i sa Van Dajkom u sastavu. Ipak, opet bih odabrao Bajern kao pobjednika. Moguće Komanovo odsustvo oslabiće Bajern, ali oni su u izuzetnoj formi i neprepoznatljivi su u odnosu na ono što su pokazivali u prvih nekoliko mjeseci sezone", rekao je osvajač Lige šampiona sa "Redsima".

Dok je Liverpul u Premijer ligi pao na drugo mjesto i sada trči trku ZA Mančester sitijem, Bavarci u Bundesu "gaze" i samo u posljednja dva kola pobijedili su Menhengladbah 5:1 i Volfsburg 6:0. Nizom pobjeda, Bajern je preskočio Dortmund i zato ulazi u meč protiv Klopovog tima kao lider.

"Liverpul definitivno gostuje Bajernu u pogrešno vrijeme, jer novi optimizam kruži redovima Bavaraca. Bila je ovo teška prva sezona za trenera Kovača, ali je zadržao smirenost i u trenucima u kojima su navijači tražili njegovu smjenu. Nekoliko mjeseci kasnije, oni izgledaju nepobjedivo i favoriti su da sačuvaju titulu", dodao je Haman.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar