ИВ - Кецмановић: Опуштен сам, уживам у свему!

Српски тенисер, Миомир Кецмановић пласирао се у осмину финала Индијан Велса.  Кецмановић: Уживам, јер није ни требало да будем овде! Српски тенисер признаје да игра без притиска након што је као "срећни губитник" добио прилику да уђе у главни жреб мастерса у Индијан Велсу и за сада му одлично иде!

Тенис 12.03.2019 | 16:30
ИВ - Кецмановић: Опуштен сам, уживам у свему!
Миомир Кецмановић је након велике борбе савладао фаворизованог, такође српског тенисера, Ласла Ђереа резултатом 2:0 у сетовима и пласирао се у наредну фазу турнира Мастерс серије 1000.

"Лудо је да сам од срећног губитника дошао до четврте рунде, наравно да сам срећан због тога. У квалификацијама је био тежак меч, обојица смо играли добро, и Маркос је дошао до треће рунде и умало добио Раонића. Имао сам среће да уђем и успео сам да искористим прилику", рекао је Кецмановић.

Миомир је својевремено био члан чувене АМГ академије на Флориди, а уколико савлада јапанског тенисера Нишиока ући ће међу топ 100 тенисера света. Ово би био његов најбољи пласман у сениорској каријери, пошто је својевремено Миомир био најбољи јуниор на свету.

Миомир Кецмановић одлично "гура" на мастерсу у Индијан Велсу.

Као "лаки лузер" добио је прилику да заигра у главном жребу и сјајно је користи. Млади српски тенисер не само да је прошао друго коло такмичења, где је "упао" после одустајања Кевина Андерсона, већ је изборио пласман у осмину финала након елиминације земљака Ласла Ђереа.

"Заиста је лудо од срећног губитника стићи до четвртог кола мастерса", рекао је Кецмановић после нове победе.

"Очигледно сам веома срећан сада. Било ми је веома тешко када сам у финалној рунди квалификација изгубио од Маркоса Џирона, а онда смо се обојица нашли у главном жребу и одрадили одличан посао. Он је замало добио Милоша Раонића у трећем колу, а ја сам прошао у осмину финала. Упао сам и користим то", додао је српски играч.

Кецмановић ће у наредној рунди одмерити снаге са Јапанцем Јошихитом Нишиоком из Јапана, тренутно 74. играчем света. Без обзира на то ко победи у том дуелу, играће први пут у четвртфиналу неког мастерса.

Миомир ће играти без притиска.

"Опуштен сам. Уживам, јер уствари не би ни требало да будем овде... Излазим на терен и уживам, само ударам лоптицу и за сада ми то добро иде", поручио је Кецмановић, 130. играч света.

Он ће од понедељка поправити пласман на АТП листи за више од 20 места, односно биће веома близу 100. места, а уколико настави победнички низ може се догодити да уђе и у Топ 100.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар