IV - Kecmanović: Opušten sam, uživam u svemu!

Srpski teniser, Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala Indijan Velsa.  Kecmanović: Uživam, jer nije ni trebalo da budem ovde! Srpski teniser priznaje da igra bez pritiska nakon što je kao "srećni gubitnik" dobio priliku da uđe u glavni žreb mastersa u Indijan Velsu i za sada mu odlično ide!

Tenis 12.03.2019 | 16:30
IV - Kecmanović: Opušten sam, uživam u svemu!
Miomir Kecmanović je nakon velike borbe savladao favorizovanog, takođe srpskog tenisera, Lasla Đerea rezultatom 2:0 u setovima i plasirao se u narednu fazu turnira Masters serije 1000.

"Ludo je da sam od srećnog gubitnika došao do četvrte runde, naravno da sam srećan zbog toga. U kvalifikacijama je bio težak meč, obojica smo igrali dobro, i Markos je došao do treće runde i umalo dobio Raonića. Imao sam sreće da uđem i uspeo sam da iskoristim priliku", rekao je Kecmanović.

Miomir je svojevremeno bio član čuvene AMG akademije na Floridi, a ukoliko savlada japanskog tenisera Nišioka ući će među top 100 tenisera sveta. Ovo bi bio njegov najbolji plasman u seniorskoj karijeri, pošto je svojevremeno Miomir bio najbolji junior na svetu.

Miomir Kecmanović odlično "gura" na mastersu u Indijan Velsu.

Kao "laki luzer" dobio je priliku da zaigra u glavnom žrebu i sjajno je koristi. Mladi srpski teniser ne samo da je prošao drugo kolo takmičenja, gde je "upao" posle odustajanja Kevina Andersona, već je izborio plasman u osminu finala nakon eliminacije zemljaka Lasla Đerea.

"Zaista je ludo od srećnog gubitnika stići do četvrtog kola mastersa", rekao je Kecmanović posle nove pobede.

"Očigledno sam veoma srećan sada. Bilo mi je veoma teško kada sam u finalnoj rundi kvalifikacija izgubio od Markosa Džirona, a onda smo se obojica našli u glavnom žrebu i odradili odličan posao. On je zamalo dobio Miloša Raonića u trećem kolu, a ja sam prošao u osminu finala. Upao sam i koristim to", dodao je srpski igrač.

Kecmanović će u narednoj rundi odmeriti snage sa Japancem Jošihitom Nišiokom iz Japana, trenutno 74. igračem sveta. Bez obzira na to ko pobedi u tom duelu, igraće prvi put u četvrtfinalu nekog mastersa.

Miomir će igrati bez pritiska.

"Opušten sam. Uživam, jer ustvari ne bi ni trebalo da budem ovde... Izlazim na teren i uživam, samo udaram lopticu i za sada mi to dobro ide", poručio je Kecmanović, 130. igrač sveta.

On će od ponedeljka popraviti plasman na ATP listi za više od 20 mesta, odnosno biće veoma blizu 100. mesta, a ukoliko nastavi pobednički niz može se dogoditi da uđe i u Top 100.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar