Нема скоро наставка дијалога

Председник Србије Александар Вучић је рекао за Прву да је суштински дијалог Београда и Приштине далеко и да се плаши да нећемо ускоро видети наставак дијалога.

Србија 12.03.2019 | 13:57
Нема скоро наставка дијалога
Он је истакао да га мучи чињеница да “ми у Србији не можемо да разумемо шта се дешава на Косову у Метохији“.

“Ми Срби не желимо да видимо реалност и што се више правимо, правимо себи додатне проблеме. Ваљда је лакше да забијемо главу у песак и да причамо бајке. Немам проблем са тим, изгледа да смо ми Срби и Албанци васпитавани на Андерсену и браћи Грим“, рекао је Вучић. 

На констатацију новинара Петра Гајића да су о идеји разграничења говорили Добрица Ћосић и Зоран Ђинђић, Вучић је рекао да је он такву идеју “изнео када је стање на Космету десет пута горе него у време Ћосића и Ђинђића“. 

На почетку разговора новинар Прве телевизије је констатовао да је Вучић раније изјавио да се осећа превареним, да не ништа не верује емисарима из Брисела, а на питање како се осећа после разговора са саветницима Ангеле Меркел, рекао је да је разговарао са озбиљним и одговорним људима.

“Што се тиче односа према ЕУ, дужан сам да кажем, ЕУ је та која води наше разговоре, али сам тамо више пута говорио да платформа у онаквом облику не сме да буде донета од стране Приштине. Они су обећали да се то неће догодити, а данас се ти људи из Брисела не јављају“, рекао је Вучић.

На поновљено питање о чему је разговарао са саветницима Меркелове, Вучић је рекао да постоје две важне ствари, од тога је једна да се од Србије очекује уздржаност.

“Не бих да улазим у детаље“, рекао је Вучић.

Потом је говорио о случајевима “такса“ и “платформа“, а потом и ушао у полемику са Гајићем у вези са “плавим ковертама“, идејом разграничења, идејом да се идеја изнесе пред посланике Скупштине Србије, али је истакао и да не може јавно да говори о томе ко подржава косовског премијера Рамуша Харадинаја у последњим “акцијама“.

(Б92)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дјука

12.03.2019 13:03

Цему зурба? Политика као и наука није зец да побјегне. Најприје да с дрзимо европских вриједности и тековина револуције свих насих народа и народности. Европски пут нема алтернативу, осим ако се крене низбрдо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радо

12.03.2019 14:08

Ста Србија добија ако призна? Велико ниста. Па засто признавати? Само сто то тразе сиптати,па то је лудост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

12.03.2019 14:08

једног дана србија уђе у Еу са или без косова и српски народ се лагано расли по свијету чим добије пасош... и шта са државним проблемима коме остају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херц

12.03.2019 16:48

Ови Белосветски месетари предлазу Србији да се уздржи..ваљда док они то заокруже Косово..они који га желе отети Србији...Србија никада не треба да призна независно Косово...Упитајте БАКИРА у Босни и Херцеговини би ли он признао Независну Републику Српску..Не ..Никада....а признао би Косово..Све непријатељи Срба и Србије...

ОДГОВОРИТЕ