Nema skoro nastavka dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao za Prvu da je suštinski dijalog Beograda i Prištine daleko i da se plaši da nećemo uskoro videti nastavak dijaloga.

Srbija 12.03.2019 | 13:57
Nema skoro nastavka dijaloga
On je istakao da ga muči činjenica da “mi u Srbiji ne možemo da razumemo šta se dešava na Kosovu u Metohiji“.

“Mi Srbi ne želimo da vidimo realnost i što se više pravimo, pravimo sebi dodatne probleme. Valjda je lakše da zabijemo glavu u pesak i da pričamo bajke. Nemam problem sa tim, izgleda da smo mi Srbi i Albanci vaspitavani na Andersenu i braći Grim“, rekao je Vučić. 

Na konstataciju novinara Petra Gajića da su o ideji razgraničenja govorili Dobrica Ćosić i Zoran Đinđić, Vučić je rekao da je on takvu ideju “izneo kada je stanje na Kosmetu deset puta gore nego u vreme Ćosića i Đinđića“. 

Na početku razgovora novinar Prve televizije je konstatovao da je Vučić ranije izjavio da se oseća prevarenim, da ne ništa ne veruje emisarima iz Brisela, a na pitanje kako se oseća posle razgovora sa savetnicima Angele Merkel, rekao je da je razgovarao sa ozbiljnim i odgovornim ljudima.

“Što se tiče odnosa prema EU, dužan sam da kažem, EU je ta koja vodi naše razgovore, ali sam tamo više puta govorio da platforma u onakvom obliku ne sme da bude doneta od strane Prištine. Oni su obećali da se to neće dogoditi, a danas se ti ljudi iz Brisela ne javljaju“, rekao je Vučić.

Na ponovljeno pitanje o čemu je razgovarao sa savetnicima Merkelove, Vučić je rekao da postoje dve važne stvari, od toga je jedna da se od Srbije očekuje uzdržanost.

“Ne bih da ulazim u detalje“, rekao je Vučić.

Potom je govorio o slučajevima “taksa“ i “platforma“, a potom i ušao u polemiku sa Gajićem u vezi sa “plavim kovertama“, idejom razgraničenja, idejom da se ideja iznese pred poslanike Skupštine Srbije, ali je istakao i da ne može javno da govori o tome ko podržava kosovskog premijera Ramuša Haradinaja u poslednjim “akcijama“.

(B92)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Djuka

12.03.2019 14:03

Cemu zurba? Politika kao i nauka nije zec da pobjegne. Najprije da s drzimo evropskih vrijednosti i tekovina revolucije svih nasih naroda i narodnosti. Evropski put nema alternativu, osim ako se krene nizbrdo.

ODGOVORITE
Name

Rado

12.03.2019 15:08

Sta Srbija dobija ako prizna? Veliko nista. Pa zasto priznavati? Samo sto to traze siptati,pa to je ludost.

ODGOVORITE
Name

izraelac

12.03.2019 15:08

jednog dana srbija uđe u Eu sa ili bez kosova i srpski narod se lagano rasli po svijetu čim dobije pasoš... i šta sa državnim problemima kome ostaju?

ODGOVORITE
Name

Herc

12.03.2019 17:48

Ovi Belosvetski mesetari predlazu Srbiji da se uzdrži..valjda dok oni to zaokruže Kosovo..oni koji ga žele oteti Srbiji...Srbija nikada ne treba da prizna nezavisno Kosovo...Upitajte BAKIRA u Bosni i Hercegovini bi li on priznao Nezavisnu Republiku Srpsku..Ne ..Nikada....a priznao bi Kosovo..Sve neprijatelji Srba i Srbije...

ODGOVORITE