Реал би Мицића!

Кошаркашки клуб Реал Мадрид размишља о ангажовању српског плејмејкера, Василија Мицића.  Прва жеља Реал Мадрида - Василије Мицић! Шпански лист "АС" објавио је да је довођење српског плејмејкера приоритет "краљевског клуба" за следећу сезону.

Кошарка 14.03.2019 | 17:30
Реал би Мицића!
Василије Мицић је прошлог лета потписао једногодишњи уговор са опцијом продужетка на још једну годину са екипом Анадолу Ефеса, а наредног лета би могао да потпише уговор са Реал Мадридом, како пише шпански Ас.

Мицић је један од најбољих играча Ефеса ове сезоне, просечно бележи скоро 12 поена и око 5 асистенција у Евролиги.

Реал на бековским позицијама већ има неприкосновеног Серхија Љуља, као и аргентинског "пит була" Факунда Кампаца, тако да би потписивањем Василија Мицића донели додатну дубину у свој ростер.

Српски плејмејкер Василије Мицић (25 година, 196 центиметара) игра сјајну сезону у Ефесу, који ће га по свему судећи тешко задржати предстојећег лета.

Након учешћа са Жалгирисом на Фајнал-фору Евролиге и одличних партија у дресу клуба из Истанбула, МВП Евролиге за новембар изазвао је интересовање шампиона Европе, спремног да га ускоро доведе.

Према писању шпанског листа "АС", Мицић је примарна "мета" Реал Мадрида!

Наводно су први преговори започети пре месец дана, уочи Купа краља, а ако буде постигнут договор видећемо Мицића у екипи Пабла Ласа већ од следеће сезоне.

Бивши "плеј" Меге, Бајерна и Црвене звезде потписао је минулог лета уговор са Ефесом на "једну плус једну" годину и његов долазак додатно би ојачао бековску линију коју "носе" Серхио Љуљ и Факундо Кампацо.

Када је у једном новогодишњем разговору, Василије Мицић причао о својој каријери, јасно је ставио до знања да све мора да има свој ток и одређену путању, како би се дошло до жељеног циља. После Црвене звезде намерно је изабрао трансфер у Тофаш како би одиграо једну сезону за своју душу и убризгао самопоуздање у систем. После тога је дошао трансфер у Жалгирис, где је драстично напредовао под командом Шарунаса Јасикевичијуса, да би потомо остварио велики трансфер у Ефес као потпуно логичан корак напред. Али, оно право тек следи. Василије Мицић би наредног лета могао да направи један од највећих трансфера каријере, пошто се тренутно налази на листи жеља мадридског Реала!

Мадридски дневник Ас у штампаном издању доноси вест да је Реал већ започео преговоре са Ефесом око довођења српског репрезентативца који игра фантастичну четврту сезону у елитном такмичењу. Како се напомиње, Мицић је приоритет Реаловог стручног штаба, који жели одличног дефанзивца у својим редовима.

Мицић је летос стигао у Ефес, где је потписао уговор на годину дана, уз опцију на још годину дана продужетка сарадње. Ове сезоне блиста у дресу истанбулског клуба са просеком од 12 поена и пет асистенција у Евролиги.

Шпански медији га описују као креатора са великим дефанзивним квалитетима, одличне грађе и физичких предиспозиција. У овом тренутку био би савршен додатак за Серхија Љуља и Факунда Кампаца, који одипу неким другим квалитетима. Велика жеља Пабла Ласа је да место организатора игре „закључа“ за наредне године и тако зацементира конкуренцију.

С обзиром на индивидуални рад и труд који је уложио свих ових година, али и успехе са репрезентацијом Србије и Жалгирисом у последње две године, те одлична издања у Ефесу ове сезоне, Василије Мицић је овакав расплет каријере апсолутно заслужио! Велика част за њега и српску кошарку. 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар