Real bi Micića!

Košarkaški klub Real Madrid razmišlja o angažovanju srpskog plejmejkera, Vasilija Micića.  Prva želja Real Madrida - Vasilije Micić! Španski list "AS" objavio je da je dovođenje srpskog plejmejkera prioritet "kraljevskog kluba" za sledeću sezonu.

Košarka 14.03.2019 | 17:30
Real bi Micića!
Vasilije Micić je prošlog leta potpisao jednogodišnji ugovor sa opcijom produžetka na još jednu godinu sa ekipom Anadolu Efesa, a narednog leta bi mogao da potpiše ugovor sa Real Madridom, kako piše španski As.

Micić je jedan od najboljih igrača Efesa ove sezone, prosečno beleži skoro 12 poena i oko 5 asistencija u Evroligi.

Real na bekovskim pozicijama već ima neprikosnovenog Serhija Ljulja, kao i argentinskog "pit bula" Fakunda Kampaca, tako da bi potpisivanjem Vasilija Micića doneli dodatnu dubinu u svoj roster.

Srpski plejmejker Vasilije Micić (25 godina, 196 centimetara) igra sjajnu sezonu u Efesu, koji će ga po svemu sudeći teško zadržati predstojećeg leta.

Nakon učešća sa Žalgirisom na Fajnal-foru Evrolige i odličnih partija u dresu kluba iz Istanbula, MVP Evrolige za novembar izazvao je interesovanje šampiona Evrope, spremnog da ga uskoro dovede.

Prema pisanju španskog lista "AS", Micić je primarna "meta" Real Madrida!

Navodno su prvi pregovori započeti pre mesec dana, uoči Kupa kralja, a ako bude postignut dogovor videćemo Micića u ekipi Pabla Lasa već od sledeće sezone.

Bivši "plej" Mege, Bajerna i Crvene zvezde potpisao je minulog leta ugovor sa Efesom na "jednu plus jednu" godinu i njegov dolazak dodatno bi ojačao bekovsku liniju koju "nose" Serhio Ljulj i Fakundo Kampaco.

Kada je u jednom novogodišnjem razgovoru, Vasilije Micić pričao o svojoj karijeri, jasno je stavio do znanja da sve mora da ima svoj tok i određenu putanju, kako bi se došlo do željenog cilja. Posle Crvene zvezde namerno je izabrao transfer u Tofaš kako bi odigrao jednu sezonu za svoju dušu i ubrizgao samopouzdanje u sistem. Posle toga je došao transfer u Žalgiris, gde je drastično napredovao pod komandom Šarunasa Jasikevičijusa, da bi potomo ostvario veliki transfer u Efes kao potpuno logičan korak napred. Ali, ono pravo tek sledi. Vasilije Micić bi narednog leta mogao da napravi jedan od najvećih transfera karijere, pošto se trenutno nalazi na listi želja madridskog Reala!

Madridski dnevnik As u štampanom izdanju donosi vest da je Real već započeo pregovore sa Efesom oko dovođenja srpskog reprezentativca koji igra fantastičnu četvrtu sezonu u elitnom takmičenju. Kako se napominje, Micić je prioritet Realovog stručnog štaba, koji želi odličnog defanzivca u svojim redovima.

Micić je letos stigao u Efes, gde je potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju na još godinu dana produžetka saradnje. Ove sezone blista u dresu istanbulskog kluba sa prosekom od 12 poena i pet asistencija u Evroligi.

Španski mediji ga opisuju kao kreatora sa velikim defanzivnim kvalitetima, odlične građe i fizičkih predispozicija. U ovom trenutku bio bi savršen dodatak za Serhija Ljulja i Fakunda Kampaca, koji odipu nekim drugim kvalitetima. Velika želja Pabla Lasa je da mesto organizatora igre „zaključa“ za naredne godine i tako zacementira konkurenciju.

S obzirom na individualni rad i trud koji je uložio svih ovih godina, ali i uspehe sa reprezentacijom Srbije i Žalgirisom u poslednje dve godine, te odlična izdanja u Efesu ove sezone, Vasilije Micić je ovakav rasplet karijere apsolutno zaslužio! Velika čast za njega i srpsku košarku. 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar