Звезда "блиндира" Јовељића!

Млади фудбалер продужује уговор са црвено-белима, сазнаје МОНДО.  Златни Звездин дечак: Јовељићу 100. 000 евра у првој години! Тражи се обештећење од минимум 5. 000. 000! Суперталентовани нападач данас продужује уговор са црвено-белима до 2023. године! Званично: Јовељић до 2023. године! „У генетском коду расних стрелаца је да су гладни голова. Јовељић јесте један од таквих и верујем да ће глад за головима задржати још дуго“, рекао је Митар Мркела

Фудбал 12.03.2019 | 18:15
Звезда "блиндира" Јовељића!
Најавили смо у понедељак да ће Марко Марин продужити уговор са Црвеном звездом, али сјајни везиста није једини који ће ових дана обрадовати навијаче црвено-белих.

Колико већ данас, очекује се да нови уговор потпише талентовани Дејан Јовељић.

Млади нападач тренутно има договор са српским шампионом до краја јуна 2021, а по новом ће се обавезати на верност две године дуже, односно до лета 2023. Уз повећање годишње плате са 60.000 на 100.000 евра, сазнаје МОНДО.

Јовељић је ове сезоне био актер у 10 првенствених и по две утакмице Лиге шампиона и националног Купа. Углавном је улазио у игру са клупе, али и поред тога је постигао пет голова, што се може сматрати одличним учинком за 19-годишњака.

Продужетак уговора наговештава да би Владан Милојевић до краја сезоне, а свакако током следеће, могао озбиљније да рачуна на момка из Бијељине.

Ако се то и не догоди, већ црвено-бели одлуче да га на лето продају, као Алексу Терзића, овим потезом Звезда ће бити у позицији да диктира цену заинтересованим клубовима.

Млади нападач тренутно има договор са српским шампионом до краја јуна 2021, а по новом се обавезао на верност две године дуже, односно до лета 2023. године.

"Изузетно сам срећан што ми је Црвена звезда указала поверење продужетком уговора. Надам се да ћу то оправдати играма, головима и залагањем на терену. Лично сањам још много голова, победа и титула у Звездином дресу. Доста играча који су били део наше омладинске школе у претходном периоду су продужили уговоре у првом тиму, то је јако битна ствар за наше резултате, као и атмосферу у свлачионици", поручио је Јовељић после продужетка сарадње са црвено-белима.

Јовељић је ове сезоне био актер у 10 првенствених и по две утакмице Лиге шампиона и националног Купа. Углавном је улазио у игру са клупе, али и поред тога је постигао пет голова, што се може сматрати одличним учинком за 19-годишњака.

"Веома сам срећан, Јовељић је најталентованије дете из омладинске школе у овом тренутку. Већ је дуже време са нама, има доста утакмица у првом тиму, дебитовао је и у Лиги шампиона. Верујем да ће овим потписом и навијачи бити задовољни, јер они увек имају посебна осећања према својој деци и играчима који су поникли у Звездиној школи. У генетском коду расних стрелаца је да су гладни голова. Јовељић јесте један од таквих и верујем да ће ту глад задржати још дуго", поручио је спортски директор Звезде Митар Мркела.

Руководство Црвене звезде наставља да блиндира актуелни тим дугорочним уговорима. Навијачи клуба са Маракане су у стању еуфорије дочекали вест да ће Марко Марин ускоро ставити параф на верност српском шампиону до 2021. године. Међутим, то није једина новост која ће обрадовази звездаша.

Одговорни из Љутице Богдана одлучили су да блиндирају златног дечака клуба Дејана Јовељића.Суперталентовани нападач данас ће продужити уговор са матичним клубом до јуна 2023. године.

Био је 19. септембар 2017. године када је Црвена звезда одлучила да понуди побољшани уговор дечаку из Бијељине. Он је тада продужио верност до 2021. године, али ће ускоро добити нову повишицу.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта Дејан Јовељић ће после пет голова у суперлигашкој конкуренцији добити уговор који му у првој години доноси зараду од 100.000 евра. За сваку наредну сезону у црвено-белом дресу предвиђен је прогресивни рас.

До сада Јовељић је као Звездин професионалац зарађивао 60.000 евра годишње.

Иако није у овој сезони имао значајну минутажу, те је одиграо само десет првенствених утакмица, Јовељић је можда и играч са највећом тржишном вредношћу у Звезди. Разумљиво, обзиром да су бројни инострани клубови спремни да уложе новац у таленте са овим простора. О томе сведоћи и извесна продаја Јовељоћевог класића, Алексе Терзића у Фјорентину.

Управо због боље ползне основе у потенцијалним преговорима са заинтересованим тимовима, челници Црвене звезде одлучили су се да награде Дејана Јовељића. Тешко је очекивати да ће стрелац пет овосезонских голова за Звезду, остати на Маракани до 2023. године.

Бројни клубови већ обигравају око Јовељића, тим пре што је скренуо пажњу на себе играма у Лиги шампиона младих, када је тресао мреже Наполија, ПСЖ-а и Ливерпула. Свесни су у Звезди да ће ускоро бити на слатким мукама, и да ће неко од европских клубова послати понуду за Јовељића. На Маракани су спремни за преговоре, али очекују да ће на продаји младог цнтарфора инкасирати најмање пет милиона евра. Можда и више, обзиром да се очекује да Јовељић у финишу сезоне добије значајнију минутажу и „наблидује“ статистику.

КАДИЗ НУДИО ТРИ МИЛИОНА ЕВРА

Лета прошле године шпански Кадиз је послао понуду тешку три милиона евра за Јовељића. Већало се у Звезди, али је за Шпанију отишао негативан одговор, уз образложење да бисер највећег српског клуба не може да буде продат друголигашу.

Ове сезоне Јовељић је одиграо два меча у Лиги шампиона (у Напуљу и Београду против ПСЖ-а). Дрес сениорског тима облачио је укупно 16 пута и постигао седам голова.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар