Zvezda "blindira" Joveljića!

Mladi fudbaler produžuje ugovor sa crveno-belima, saznaje MONDO.  Zlatni Zvezdin dečak: Joveljiću 100. 000 evra u prvoj godini! Traži se obeštećenje od minimum 5. 000. 000! Supertalentovani napadač danas produžuje ugovor sa crveno-belima do 2023. godine! Zvanično: Joveljić do 2023. godine! „U genetskom kodu rasnih strelaca je da su gladni golova. Joveljić jeste jedan od takvih i verujem da će glad za golovima zadržati još dugo“, rekao je Mitar Mrkela

Fudbal 12.03.2019 | 18:15
Zvezda "blindira" Joveljića!
Najavili smo u ponedeljak da će Marko Marin produžiti ugovor sa Crvenom zvezdom, ali sjajni vezista nije jedini koji će ovih dana obradovati navijače crveno-belih.

Koliko već danas, očekuje se da novi ugovor potpiše talentovani Dejan Joveljić.

Mladi napadač trenutno ima dogovor sa srpskim šampionom do kraja juna 2021, a po novom će se obavezati na vernost dve godine duže, odnosno do leta 2023. Uz povećanje godišnje plate sa 60.000 na 100.000 evra, saznaje MONDO.

Joveljić je ove sezone bio akter u 10 prvenstvenih i po dve utakmice Lige šampiona i nacionalnog Kupa. Uglavnom je ulazio u igru sa klupe, ali i pored toga je postigao pet golova, što se može smatrati odličnim učinkom za 19-godišnjaka.

Produžetak ugovora nagoveštava da bi Vladan Milojević do kraja sezone, a svakako tokom sledeće, mogao ozbiljnije da računa na momka iz Bijeljine.

Ako se to i ne dogodi, već crveno-beli odluče da ga na leto prodaju, kao Aleksu Terzića, ovim potezom Zvezda će biti u poziciji da diktira cenu zainteresovanim klubovima.

Mladi napadač trenutno ima dogovor sa srpskim šampionom do kraja juna 2021, a po novom se obavezao na vernost dve godine duže, odnosno do leta 2023. godine.

"Izuzetno sam srećan što mi je Crvena zvezda ukazala poverenje produžetkom ugovora. Nadam se da ću to opravdati igrama, golovima i zalaganjem na terenu. Lično sanjam još mnogo golova, pobeda i titula u Zvezdinom dresu. Dosta igrača koji su bili deo naše omladinske škole u prethodnom periodu su produžili ugovore u prvom timu, to je jako bitna stvar za naše rezultate, kao i atmosferu u svlačionici", poručio je Joveljić posle produžetka saradnje sa crveno-belima.

Joveljić je ove sezone bio akter u 10 prvenstvenih i po dve utakmice Lige šampiona i nacionalnog Kupa. Uglavnom je ulazio u igru sa klupe, ali i pored toga je postigao pet golova, što se može smatrati odličnim učinkom za 19-godišnjaka.

"Veoma sam srećan, Joveljić je najtalentovanije dete iz omladinske škole u ovom trenutku. Već je duže vreme sa nama, ima dosta utakmica u prvom timu, debitovao je i u Ligi šampiona. Verujem da će ovim potpisom i navijači biti zadovoljni, jer oni uvek imaju posebna osećanja prema svojoj deci i igračima koji su ponikli u Zvezdinoj školi. U genetskom kodu rasnih strelaca je da su gladni golova. Joveljić jeste jedan od takvih i verujem da će tu glad zadržati još dugo", poručio je sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela.

Rukovodstvo Crvene zvezde nastavlja da blindira aktuelni tim dugoročnim ugovorima. Navijači kluba sa Marakane su u stanju euforije dočekali vest da će Marko Marin uskoro staviti paraf na vernost srpskom šampionu do 2021. godine. Međutim, to nije jedina novost koja će obradovazi zvezdaša.

Odgovorni iz Ljutice Bogdana odlučili su da blindiraju zlatnog dečaka kluba Dejana Joveljića.Supertalentovani napadač danas će produžiti ugovor sa matičnim klubom do juna 2023. godine.

Bio je 19. septembar 2017. godine kada je Crvena zvezda odlučila da ponudi poboljšani ugovor dečaku iz Bijeljine. On je tada produžio vernost do 2021. godine, ali će uskoro dobiti novu povišicu.

Prema saznanjima MOZZART Sporta Dejan Joveljić će posle pet golova u superligaškoj konkurenciji dobiti ugovor koji mu u prvoj godini donosi zaradu od 100.000 evra. Za svaku narednu sezonu u crveno-belom dresu predviđen je progresivni ras.

Do sada Joveljić je kao Zvezdin profesionalac zarađivao 60.000 evra godišnje.

Iako nije u ovoj sezoni imao značajnu minutažu, te je odigrao samo deset prvenstvenih utakmica, Joveljić je možda i igrač sa najvećom tržišnom vrednošću u Zvezdi. Razumljivo, obzirom da su brojni inostrani klubovi spremni da ulože novac u talente sa ovim prostora. O tome svedoći i izvesna prodaja Joveljoćevog klasića, Alekse Terzića u Fjorentinu.

Upravo zbog bolje polzne osnove u potencijalnim pregovorima sa zainteresovanim timovima, čelnici Crvene zvezde odlučili su se da nagrade Dejana Joveljića. Teško je očekivati da će strelac pet ovosezonskih golova za Zvezdu, ostati na Marakani do 2023. godine.

Brojni klubovi već obigravaju oko Joveljića, tim pre što je skrenuo pažnju na sebe igrama u Ligi šampiona mladih, kada je tresao mreže Napolija, PSŽ-a i Liverpula. Svesni su u Zvezdi da će uskoro biti na slatkim mukama, i da će neko od evropskih klubova poslati ponudu za Joveljića. Na Marakani su spremni za pregovore, ali očekuju da će na prodaji mladog cntarfora inkasirati najmanje pet miliona evra. Možda i više, obzirom da se očekuje da Joveljić u finišu sezone dobije značajniju minutažu i „nabliduje“ statistiku.

KADIZ NUDIO TRI MILIONA EVRA

Leta prošle godine španski Kadiz je poslao ponudu tešku tri miliona evra za Joveljića. Većalo se u Zvezdi, ali je za Španiju otišao negativan odgovor, uz obrazloženje da biser najvećeg srpskog kluba ne može da bude prodat drugoligašu.

Ove sezone Joveljić je odigrao dva meča u Ligi šampiona (u Napulju i Beogradu protiv PSŽ-a). Dres seniorskog tima oblačio je ukupno 16 puta i postigao sedam golova.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar