Зидан са супругом на пресу: Вратио сам се кући!

Француз поново за говорницом на стадиону Реал Мадрида.

Фудбал 12.03.2019 | 15:45
Зидан са супругом на пресу: Вратио сам се кући!
"Вратио сам се да бих помогао клубу да се врати тамо где му је место".

Кратко и јасно поручио је Зинедин Зидан у свом првом обраћању медијима по повратку на место тренера Реал Мадрида после девет месеци пошто је на опште изненађење поднео оставку упркос освајању три узастопна трофеја Лиге шампиона.

Када је одлазио, Реал Мадрид је био шампион Европе. Сада, када се вратио, клуб је трећи у Шпанији, а ни међу осам у Европи.

Шансе да се нешто промени ове сезоне, односно да се сустигне Барселона која има 12 бодова предности, су само у домену теорије. 

Свестан је тога и 46-годишњи Француз.

"Неке ствари ће се променити, јасно је да ће морати, али то није приоритет тренутно. Пред нама је још 11 утакмица и идеја је да кроз њих приведемо сезону крају на добар начин", наговестио је Зидан да ће током лета бити промена у играчком кадру.

Чињеница је да ће се то и догодити, а шпански медији већ нагађају да ће трофејни тренер од клупског руководства - односно председника Флорентина Переза - за прелазни рок добити више од 300.000.000 евра!

Видећемо да ли ће заиста тако бити, али нема сумње да је одлуком да се врати, Зидан учинио велику услугу и Перезу, који се због очајне сезоне нашао на мети критика навијача. 

Потез који је повукао повратком бившег играча и тренера, љубимца многих у Мадриду, сигурно му је значајно поправио статус. 

"Пролазимо кроз тежак период. Резултати нису као што смо очекивали, али бих се свакако захвалио Сантијагу Соларију јер је дао све од себе и показао оданост клубу. Сада желимо да започнемо нову еру, са једним од симбола нашег клуба на клупи. Зато данас желимо добродошлицу Зинедину Зидану. Контактирали смо га пре пет дана, а он је својим потезом показао колико воли овај клуб", истакао је Флорентино Перез.

Зидан, који се на конференцији за медије појавио у пратњи супруге Веронике, одбио је да прича о одласку Кристијана Роналда у Јувентус и нагађањима да би и Португалац после оваквог расплета ситуације могао да се врати на Сантјаго Бернабеу, али је испричао разлоге свог одласка по завршетку просле сезоне.

"Отишао сам јер је тиму била потребна промена после толико освојених трофеја. Освојили смо за две и по сезоне многе трофеје и једноставно је било потребно да се нешто промени. Није ми било лако због тога, али сам зато одлуку о повратку донео врло брзо пошто ме је председник позвао. Волим овај клуб и сматрам да сам се вратио кући", поручио је "Зи-Зу", који је рекао и да је претходних месеци живео у Мадриду и редовно пратио утакмице Реала.

"Није ми било лако да гледам како се екипа мучи, али фудбал је такав - не можеш увек да побеђујеш".

Под Зиданом, барем када је у питању била Лига шампиона, деловало је да није много тешко. Видећемо како ће бити овај пут. Већ од идуће суботе и утакмице са Селтом у Мадриду (16.15).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар