Zidan sa suprugom na presu: Vratio sam se kući!

Francuz ponovo za govornicom na stadionu Real Madrida.

Fudbal 12.03.2019 | 15:45
Zidan sa suprugom na presu: Vratio sam se kući!
"Vratio sam se da bih pomogao klubu da se vrati tamo gde mu je mesto".

Kratko i jasno poručio je Zinedin Zidan u svom prvom obraćanju medijima po povratku na mesto trenera Real Madrida posle devet meseci pošto je na opšte iznenađenje podneo ostavku uprkos osvajanju tri uzastopna trofeja Lige šampiona.

Kada je odlazio, Real Madrid je bio šampion Evrope. Sada, kada se vratio, klub je treći u Španiji, a ni među osam u Evropi.

Šanse da se nešto promeni ove sezone, odnosno da se sustigne Barselona koja ima 12 bodova prednosti, su samo u domenu teorije. 

Svestan je toga i 46-godišnji Francuz.

"Neke stvari će se promeniti, jasno je da će morati, ali to nije prioritet trenutno. Pred nama je još 11 utakmica i ideja je da kroz njih privedemo sezonu kraju na dobar način", nagovestio je Zidan da će tokom leta biti promena u igračkom kadru.

Činjenica je da će se to i dogoditi, a španski mediji već nagađaju da će trofejni trener od klupskog rukovodstva - odnosno predsednika Florentina Pereza - za prelazni rok dobiti više od 300.000.000 evra!

Videćemo da li će zaista tako biti, ali nema sumnje da je odlukom da se vrati, Zidan učinio veliku uslugu i Perezu, koji se zbog očajne sezone našao na meti kritika navijača. 

Potez koji je povukao povratkom bivšeg igrača i trenera, ljubimca mnogih u Madridu, sigurno mu je značajno popravio status. 

"Prolazimo kroz težak period. Rezultati nisu kao što smo očekivali, ali bih se svakako zahvalio Santijagu Solariju jer je dao sve od sebe i pokazao odanost klubu. Sada želimo da započnemo novu eru, sa jednim od simbola našeg kluba na klupi. Zato danas želimo dobrodošlicu Zinedinu Zidanu. Kontaktirali smo ga pre pet dana, a on je svojim potezom pokazao koliko voli ovaj klub", istakao je Florentino Perez.

Zidan, koji se na konferenciji za medije pojavio u pratnji supruge Veronike, odbio je da priča o odlasku Kristijana Ronalda u Juventus i nagađanjima da bi i Portugalac posle ovakvog raspleta situacije mogao da se vrati na Santjago Bernabeu, ali je ispričao razloge svog odlaska po završetku prosle sezone.

"Otišao sam jer je timu bila potrebna promena posle toliko osvojenih trofeja. Osvojili smo za dve i po sezone mnoge trofeje i jednostavno je bilo potrebno da se nešto promeni. Nije mi bilo lako zbog toga, ali sam zato odluku o povratku doneo vrlo brzo pošto me je predsednik pozvao. Volim ovaj klub i smatram da sam se vratio kući", poručio je "Zi-Zu", koji je rekao i da je prethodnih meseci živeo u Madridu i redovno pratio utakmice Reala.

"Nije mi bilo lako da gledam kako se ekipa muči, ali fudbal je takav - ne možeš uvek da pobeđuješ".

Pod Zidanom, barem kada je u pitanju bila Liga šampiona, delovalo je da nije mnogo teško. Videćemo kako će biti ovaj put. Već od iduće subote i utakmice sa Seltom u Madridu (16.15).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar