Федерер позвао Надала у кућу на кафицу!

Пили смо кафу и причали о будућности. . .  Роџер Федерер и Рафаел Надал попили су кафу у кући Швајцарца у Индијан Велсу и разговарали о будућности тениса.

Тенис 13.03.2019 | 22:20
Федерер позвао Надала у кућу на кафицу!
Федерер и Надал су разговарали о будућности и даљем развијању ситуације у свету тениса и Асоцијације тениских професионалаца (АТП), после смене у самом врху и одласка досадашњег председника Криса Кермода.

Кермод је, после доста буке поводом његовог одласка, изјавио да од наредне године неће више вршити своју досадашњу функцију.

Швајцарац и Шпанац су отворени били задовољни Кермодовим радом, док је на другој страни био Новак Ђоковић, додуђе не директно. Српски тенисер је, могло се закључити, био незадовољан неким стварима у врху АТП и до промене је дошло на његово задовољство.

Федерер је причао о томе како у АТП на први поглед све изгледа добро, али када се умеша политика...

"Живимо у веома чудном времену, а ја нисам сигуран да знам шта је план. О томе се највише бринем. Имамо невероватне играче, одличне мечеве, веома талентоване тенисере. Стадиони су пуни, награнди фондови расту. Све изгледа као да је добро, и онда се умеша политика и кренемо да се питамо: 'Чекај, шта се овде дешава?'. То морамо да решимо и ја бих желео да видим путању у којој се крећемо. Морамо да изаберемо новог председника или ми или политички део сцене наше игре", рекао је Федерер за "теннис.цом".

Роџер је открио како је са великим ривалом Рафаелом Надалом у свом дому у Индијан Велсу, уз кафу, разговарао о будућности тениса.

"Желео бих да будем активнији поводом тог питања, колико год могу. Стало ми је, а ако ми је стало морам и да се потрудим. Причао сам са Рафом пре неки дан, имали смо дуг разговор. Дошао је код мене кући, попили смо кафу и прошли смо кроз све што се дешава. Усагласили смо се да морамо да кажемо шта мислимо и да смислимо план. Желео бих да чујем шта Савет има да каже, као и остали тенисери како бисмо дошли до најбоље идеје и тога шта се овде уствари дешава", додаје Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар