Federer pozvao Nadala u kuću na kaficu!

Pili smo kafu i pričali o budućnosti. . .  Rodžer Federer i Rafael Nadal popili su kafu u kući Švajcarca u Indijan Velsu i razgovarali o budućnosti tenisa.

  • Sport
  • Tenis


Federer i Nadal su razgovarali o budućnosti i daljem razvijanju situacije u svetu tenisa i Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), posle smene u samom vrhu i odlaska dosadašnjeg predsednika Krisa Kermoda.

Kermod je, posle dosta buke povodom njegovog odlaska, izjavio da od naredne godine neće više vršiti svoju dosadašnju funkciju.

Švajcarac i Španac su otvoreni bili zadovoljni Kermodovim radom, dok je na drugoj strani bio Novak Đoković, doduđe ne direktno. Srpski teniser je, moglo se zaključiti, bio nezadovoljan nekim stvarima u vrhu ATP i do promene je došlo na njegovo zadovoljstvo.

Federer je pričao o tome kako u ATP na prvi pogled sve izgleda dobro, ali kada se umeša politika...

"Živimo u veoma čudnom vremenu, a ja nisam siguran da znam šta je plan. O tome se najviše brinem. Imamo neverovatne igrače, odlične mečeve, veoma talentovane tenisere. Stadioni su puni, nagrandi fondovi rastu. Sve izgleda kao da je dobro, i onda se umeša politika i krenemo da se pitamo: 'Čekaj, šta se ovde dešava?'. To moramo da rešimo i ja bih želeo da vidim putanju u kojoj se krećemo. Moramo da izaberemo novog predsednika ili mi ili politički deo scene naše igre", rekao je Federer za "tennis.com".

Rodžer je otkrio kako je sa velikim rivalom Rafaelom Nadalom u svom domu u Indijan Velsu, uz kafu, razgovarao o budućnosti tenisa.

"Želeo bih da budem aktivniji povodom tog pitanja, koliko god mogu. Stalo mi je, a ako mi je stalo moram i da se potrudim. Pričao sam sa Rafom pre neki dan, imali smo dug razgovor. Došao je kod mene kući, popili smo kafu i prošli smo kroz sve što se dešava. Usaglasili smo se da moramo da kažemo šta mislimo i da smislimo plan. Želeo bih da čujem šta Savet ima da kaže, kao i ostali teniseri kako bismo došli do najbolje ideje i toga šta se ovde ustvari dešava", dodaje Federer.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.