Рони О'Саливен исписао историју!

Један од најбољих снукер играча свих времена, Рони О'Саливен, одбранио је титулу у Престону савладавши Нила Робертсона и на том дуелу исписао историју.

Остали спортови 15.03.2019 | 20:40
Рони О'Саливен исписао историју!
Рони О'Саливен је савладао Нила Робертсона са 10 према 4 у фрејмовима и тако одбранио наслов шампиона отвореног турнира Престона.

Петоструки светски шампион је у овом дуелу забележио свој 1000. троцифрени брејк у каријери и тако постао први играч у историји снукера коме је то пошло за руком.

Наиме, О'Саливен је у финале са Нилом Робертсоном ушао са 997 популарних "сенчурија" , а иза њега по броју троцифрених брејкова, или сенчурија, стоје легендарни Стивен Хендри са 775 и Џон Хигинс са 745.

Не би Рони био то што јесте да није одушевио публику неким својим потезом и тако је пред постизање хиљадитог сенчурија направио широк осмех, па затим убацио црвену куглу док му је публика одушевљено аплаудирала све док није завршио брејк.

"Знао сам да морам да играм добро и играо сам бриљантно, а завршити све са 1000. брејком је сјајно. Нил је једна од најбољих особа на турниру, снукер је срећан што има таквог играча. Постигао сам троцифрени брејк против противника кога много поштујем. Ово је једно од најбољих места на којима играмо мечеве, а када имате врхунске играче у врхунским борилиштима, онда добијете врхунски снукер", рекао је Рони О'Саливен.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар