Roni O'Saliven ispisao istoriju!

Jedan od najboljih snuker igrača svih vremena, Roni O'Saliven, odbranio je titulu u Prestonu savladavši Nila Robertsona i na tom duelu ispisao istoriju.

Ostali sportovi 15.03.2019 | 20:40
Roni O'Saliven ispisao istoriju!
Roni O'Saliven je savladao Nila Robertsona sa 10 prema 4 u frejmovima i tako odbranio naslov šampiona otvorenog turnira Prestona.

Petostruki svetski šampion je u ovom duelu zabeležio svoj 1000. trocifreni brejk u karijeri i tako postao prvi igrač u istoriji snukera kome je to pošlo za rukom.

Naime, O'Saliven je u finale sa Nilom Robertsonom ušao sa 997 popularnih "senčurija" , a iza njega po broju trocifrenih brejkova, ili senčurija, stoje legendarni Stiven Hendri sa 775 i Džon Higins sa 745.

Ne bi Roni bio to što jeste da nije oduševio publiku nekim svojim potezom i tako je pred postizanje hiljaditog senčurija napravio širok osmeh, pa zatim ubacio crvenu kuglu dok mu je publika oduševljeno aplaudirala sve dok nije završio brejk.

"Znao sam da moram da igram dobro i igrao sam briljantno, a završiti sve sa 1000. brejkom je sjajno. Nil je jedna od najboljih osoba na turniru, snuker je srećan što ima takvog igrača. Postigao sam trocifreni brejk protiv protivnika koga mnogo poštujem. Ovo je jedno od najboljih mesta na kojima igramo mečeve, a kada imate vrhunske igrače u vrhunskim borilištima, onda dobijete vrhunski snuker", rekao je Roni O'Saliven.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar