Званично је: Сале Ђорђевић је нови тренер Виртуса!

Клуб из Болоње потврдио да ће српски селектор преузети уздрману екипу! КСС дао "зелено светло", Ђорђевић се враћа у Болоњу! У граду у ком је као играч бранио боје Фортитуда, селектор репрезентације Србије сада ће предводити највећег ривала, Виртус.

Кошарка 11.03.2019 | 21:40
Званично је: Сале Ђорђевић је нови тренер Виртуса!
Све је завршено, шпекулација више нема: Александар Ђорђевић је нови тренер Виртуса из Болоње! Данима је кружила информација да ће српски селектор да преузме италијанског прволигаша, али потврда никако није стизала. Сада је и дефинитивно, пошто је Виртус објавио на свом твитер профилу да је Ђорђевић нови шеф струке.

Виртус се растао са досадашњим тренером Пином Сакрипантијем, чијим радом челници клуба нису били задовољни. Није ни чудо, пошто је после 21 кола тим тек на 10. месту, после три узастопна пораза и измиче му место у плеј-офу.

Александар Ђорђевић је у првом делу прошле сезоне предводио немачки Бајерн, а пре тога Панатинаикос, у сезони 2015/16. Њему Болоња није непознат град, пошто је као играч две сезоне наступао за Фортитудо, који је сада у другој лиги.

Посао тренера Виртуса неће сметати Ђорђевићу да обавља истовремено и улогу селектора репрезентације Србије.

Као играч бранио је боје Фортитуда, као тренер браниће боје Виртуса.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије, Александар Ђорђевић (51), представљен је вечерас у Болоњи као нови тренер двоструког првака Европе из "Паладоце".

Ђорђевић је већ имао усмени договор са људима из Виртуса, али се чекало "зелено" светло из Кошаркашког савеза Србије. Када су сви детаљи око начина на који ће "Сале Национале" упоредо водити италијански тим и српску репрезентацију усаглашени, препрека за његову промоцију више није било.

Игром случаја, председник КСС и Ђорђевићев дугогодишњи саиграч из заједничких дана у Партизану и репрезентацији Југославије, Предраг Даниловић, уједно је и једна од највећих легенди у историји Виртуса, клуба са 15 титула првака Италије.

Ђорђевић предводи "орлове" од 2013. године и у том периоду већ је радио у два клуба, Панатинаикосу (2015/16) и Бајерну из Минхена (2016-18), а посао у Болоњи биће му трећи у Палаканестру у ком се већ опробао као шеф Олимпије из Милана (2006/07) и Бенетона из Тревиза (2011/12).

Са скором 10-11, Виртус се налази на 10. позицији у италијанском шампионату и има победу мање од тимова који би у овом тренутку као седми и осми изборили плеј-оф - Трст и Канту. До краја лигашког дела остало је још девет кола, током којих ће некада љубимац навијача Виртусовог највећег ривала, Фортитуда, покушати да "угура" екипу у "нокаут" фазу.

По завршетку сезоне у Италији, Ђорђевић ће наредног лета окупити кошаркашку репрезентацију Србије на припремама за Светско првенство у Кини, на ком ће наш тим бранити сребро освојено пре пет година у Шпанији на првом великом такмичењу под вођством некадашњег трофејног капитена, сада селектора.

Испоставило се да је Србија од мадридског финала Мундобаскета са Американцима на наредна четири велика такмичења играла једно полуфинале и три финала.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар