Zvanično je: Sale Đorđević je novi trener Virtusa!

Klub iz Bolonje potvrdio da će srpski selektor preuzeti uzdrmanu ekipu! KSS dao "zeleno svetlo", Đorđević se vraća u Bolonju! U gradu u kom je kao igrač branio boje Fortituda, selektor reprezentacije Srbije sada će predvoditi najvećeg rivala, Virtus.

Košarka 11.03.2019 | 21:40
Zvanično je: Sale Đorđević je novi trener Virtusa!
Sve je završeno, špekulacija više nema: Aleksandar Đorđević je novi trener Virtusa iz Bolonje! Danima je kružila informacija da će srpski selektor da preuzme italijanskog prvoligaša, ali potvrda nikako nije stizala. Sada je i definitivno, pošto je Virtus objavio na svom tviter profilu da je Đorđević novi šef struke.

Virtus se rastao sa dosadašnjim trenerom Pinom Sakripantijem, čijim radom čelnici kluba nisu bili zadovoljni. Nije ni čudo, pošto je posle 21 kola tim tek na 10. mestu, posle tri uzastopna poraza i izmiče mu mesto u plej-ofu.

Aleksandar Đorđević je u prvom delu prošle sezone predvodio nemački Bajern, a pre toga Panatinaikos, u sezoni 2015/16. Njemu Bolonja nije nepoznat grad, pošto je kao igrač dve sezone nastupao za Fortitudo, koji je sada u drugoj ligi.

Posao trenera Virtusa neće smetati Đorđeviću da obavlja istovremeno i ulogu selektora reprezentacije Srbije.

Kao igrač branio je boje Fortituda, kao trener braniće boje Virtusa.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević (51), predstavljen je večeras u Bolonji kao novi trener dvostrukog prvaka Evrope iz "Paladoce".

Đorđević je već imao usmeni dogovor sa ljudima iz Virtusa, ali se čekalo "zeleno" svetlo iz Košarkaškog saveza Srbije. Kada su svi detalji oko načina na koji će "Sale Nacionale" uporedo voditi italijanski tim i srpsku reprezentaciju usaglašeni, prepreka za njegovu promociju više nije bilo.

Igrom slučaja, predsednik KSS i Đorđevićev dugogodišnji saigrač iz zajedničkih dana u Partizanu i reprezentaciji Jugoslavije, Predrag Danilović, ujedno je i jedna od najvećih legendi u istoriji Virtusa, kluba sa 15 titula prvaka Italije.

Đorđević predvodi "orlove" od 2013. godine i u tom periodu već je radio u dva kluba, Panatinaikosu (2015/16) i Bajernu iz Minhena (2016-18), a posao u Bolonji biće mu treći u Palakanestru u kom se već oprobao kao šef Olimpije iz Milana (2006/07) i Benetona iz Treviza (2011/12).

Sa skorom 10-11, Virtus se nalazi na 10. poziciji u italijanskom šampionatu i ima pobedu manje od timova koji bi u ovom trenutku kao sedmi i osmi izborili plej-of - Trst i Kantu. Do kraja ligaškog dela ostalo je još devet kola, tokom kojih će nekada ljubimac navijača Virtusovog najvećeg rivala, Fortituda, pokušati da "ugura" ekipu u "nokaut" fazu.

Po završetku sezone u Italiji, Đorđević će narednog leta okupiti košarkašku reprezentaciju Srbije na pripremama za Svetsko prvenstvo u Kini, na kom će naš tim braniti srebro osvojeno pre pet godina u Španiji na prvom velikom takmičenju pod vođstvom nekadašnjeg trofejnog kapitena, sada selektora.

Ispostavilo se da je Srbija od madridskog finala Mundobasketa sa Amerikancima na naredna četiri velika takmičenja igrala jedno polufinale i tri finala.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar