Бијелса филозофски о хулиганима...

Фрустрирани, незадовољни људи. . . ! “Што си срећнији то је мања потреба да се овако понашаш“, додаје Лидсов тренер.

Фудбал 13.03.2019 | 21:20
Бијелса филозофски о хулиганима...
Пол Мичел је био широј јавности непознат до сада. Данас међутим његово име по свим острвским медијима. Он је хулиган који је у градском дербију Бирминем Ситија и Астон Виле утрчао на терен и песницом са леђа ударио Џека Грилиша. Одмах је ухапшен и признао је кривицу, али локални медији и даље се баве целим случајем, јер није само Мичел ових дана подсетио Енглеску на 80. године прошлог века.

Навијач Хибернијана је у петак вече напао бека Глазгов Ренџерса Џејмс Тавернијера. После дербија Асенала и Манчестер јунајтеда други хулиган је напао Криса Смолинга. Он срећом није стигао до мете, али је питање остало: шта се то дођавола дешава са острвским фудбалом?

Шеф Лидсовог стручног штаба Марсело Бијелса филозофски гледа на целу ситуацију.

“Свуда на свету имате насилне људе. То колико су насилни зависи од тога колико су задовољни или незадовољни. Такође и од тога колико им  је спорт важан“, почео је Бијелса својеврсну психоанализу просечног фудбалског изгредника.

“Особа која почини ствари које смо видели јуче изражава серију фрустрација које не морају да буду у вези са фудбалом. Што си срећнији у приватном животу, то је мања потреба да се овако понашаш“, јасан је Аргентинац.

И прилично оптимистичан кад смо већ код тога.

“Ако се сезона заврши са овим једним случајем то је изванредна пропорција. Наравно да бисмо волели да није било ни тог једног, али само један је добар показатељ“.

Један једини, Марсело Бијелса.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар