Bijelsa filozofski o huliganima...

Frustrirani, nezadovoljni ljudi. . . ! “Što si srećniji to je manja potreba da se ovako ponašaš“, dodaje Lidsov trener.

Fudbal 13.03.2019 | 21:20
Bijelsa filozofski o huliganima...
Pol Mičel je bio široj javnosti nepoznat do sada. Danas međutim njegovo ime po svim ostrvskim medijima. On je huligan koji je u gradskom derbiju Birminem Sitija i Aston Vile utrčao na teren i pesnicom sa leđa udario Džeka Griliša. Odmah je uhapšen i priznao je krivicu, ali lokalni mediji i dalje se bave celim slučajem, jer nije samo Mičel ovih dana podsetio Englesku na 80. godine prošlog veka.

Navijač Hibernijana je u petak veče napao beka Glazgov Rendžersa Džejms Tavernijera. Posle derbija Asenala i Mančester junajteda drugi huligan je napao Krisa Smolinga. On srećom nije stigao do mete, ali je pitanje ostalo: šta se to dođavola dešava sa ostrvskim fudbalom?

Šef Lidsovog stručnog štaba Marselo Bijelsa filozofski gleda na celu situaciju.

“Svuda na svetu imate nasilne ljude. To koliko su nasilni zavisi od toga koliko su zadovoljni ili nezadovoljni. Takođe i od toga koliko im  je sport važan“, počeo je Bijelsa svojevrsnu psihoanalizu prosečnog fudbalskog izgrednika.

“Osoba koja počini stvari koje smo videli juče izražava seriju frustracija koje ne moraju da budu u vezi sa fudbalom. Što si srećniji u privatnom životu, to je manja potreba da se ovako ponašaš“, jasan je Argentinac.

I prilično optimističan kad smo već kod toga.

“Ako se sezona završi sa ovim jednim slučajem to je izvanredna proporcija. Naravno da bismo voleli da nije bilo ni tog jednog, ali samo jedan je dobar pokazatelj“.

Jedan jedini, Marselo Bijelsa.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar