ЛЕ: Спалетијеве муке пред Ајнтрахт!

На располагању само 11 играча и голмани! Нема недоумица око тога ко ће играти, него у којој формацији и по позицијама. . . ?!

Фудбал 12.03.2019 | 16:15
ЛЕ: Спалетијеве муке пред Ајнтрахт!
Пронашао је Интер мало утехе у тријумфу над Спалом уочи седмице одлуке у Лиги Европе и градски дерби са Миланом Серији А.

Лучано Спалети је успео да пресече врпцу лоших резултата и накратко увери навијаче да ће све бити у реду. Међутим, тај мир убрзо је пореметио поглед на играчки кадар који у овом тренутку Спалети има за највеће изазове.

Ситуација је потпуно апсурдна. Наиме, Интер за реванш сусрет Лиге Европе против Ајнтрахта има само 11 играча и голмане! Поглед на листу Интерових играча каже следеће: Квадво Асамоа и Лаутаро Мартинез су суспендовани за Ајнтрахт, Мауро Икарди и Раџа Најнголан повређени, док су се баш против Спала повредили Марцело Брозовић и Миранда. Подсетимо, Жоао Марио, Роберто Гаљардини и Далберт нису регистровани за другоразредно европско такмичење.

То значи да Спалети неће имати никакву недоумицу око тога кога ће да стави у стартних једанаест, већ како ће да их распореди! Проблем је што ће Интер највероватније морати да иде са системом од три дефанзивца, као у другом полувремену против Спала.

Ако заиста тако буде, Интеров тим за Ајнтрахт могао би да изгледа овако: Хандановић на голу, одбрамбени трио чинили би Де Фрај – Ранокија – Шкринијар, у везном реду нашли би се Седрик – Весино – Валеро – Д'Амброзио, док ће у нападу бити Политано, Кеита и Перишић.

Спалети такође има опцију да евентуално гурне Шкринијара у средину, што је већ и радио неколико пута ове сезоне. У свакој варијанти велики проблем је што ће у срцу напада бити Кеита Балде који се вратио против Спала, али нема ни 90 минута такмичарског фудбала у ногама.

А сад, поглед на клупу. На њој ће једино бити Антонио Кандрева од играча из првог тима. Једина преостала варијанта је да се Мауро Икарди врати у тим, што је готово неизводљиво с обзиром на потпуно замршену ситуацију, а постоји варијанта да се Најнголан опорави и буде у протоколу већ за четвртак. Подсетимо,Спалети је сам изјавио пред меч са Спалом да је његов миљеник познат по томе да уме „чудесно брзо да се опорави понекад“, а то би Интеру сада било од велике користи. Бар да буде на клупи.

Добра вест је да ће се Мартинез и Асамоа вратити у тим за дерби с Миланом, као и поменути трилинг скрајнутих играча из Лиге Европе. Од играча који су повређени једино Миранда има нешто реалнију шансу да се врати ако би носио заштитну маску за нас.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар