LE: Spaletijeve muke pred Ajntraht!

Na raspolaganju samo 11 igrača i golmani! Nema nedoumica oko toga ko će igrati, nego u kojoj formaciji i po pozicijama. . . ?!

Fudbal 12.03.2019 | 16:15
LE: Spaletijeve muke pred Ajntraht!
Pronašao je Inter malo utehe u trijumfu nad Spalom uoči sedmice odluke u Ligi Evrope i gradski derbi sa Milanom Seriji A.

Lučano Spaleti je uspeo da preseče vrpcu loših rezultata i nakratko uveri navijače da će sve biti u redu. Međutim, taj mir ubrzo je poremetio pogled na igrački kadar koji u ovom trenutku Spaleti ima za najveće izazove.

Situacija je potpuno apsurdna. Naime, Inter za revanš susret Lige Evrope protiv Ajntrahta ima samo 11 igrača i golmane! Pogled na listu Interovih igrača kaže sledeće: Kvadvo Asamoa i Lautaro Martinez su suspendovani za Ajntraht, Mauro Ikardi i Radža Najngolan povređeni, dok su se baš protiv Spala povredili Marcelo Brozović i Miranda. Podsetimo, Žoao Mario, Roberto Galjardini i Dalbert nisu registrovani za drugorazredno evropsko takmičenje.

To znači da Spaleti neće imati nikakvu nedoumicu oko toga koga će da stavi u startnih jedanaest, već kako će da ih rasporedi! Problem je što će Inter najverovatnije morati da ide sa sistemom od tri defanzivca, kao u drugom poluvremenu protiv Spala.

Ako zaista tako bude, Interov tim za Ajntraht mogao bi da izgleda ovako: Handanović na golu, odbrambeni trio činili bi De Fraj – Ranokija – Škrinijar, u veznom redu našli bi se Sedrik – Vesino – Valero – D'Ambrozio, dok će u napadu biti Politano, Keita i Perišić.

Spaleti takođe ima opciju da eventualno gurne Škrinijara u sredinu, što je već i radio nekoliko puta ove sezone. U svakoj varijanti veliki problem je što će u srcu napada biti Keita Balde koji se vratio protiv Spala, ali nema ni 90 minuta takmičarskog fudbala u nogama.

A sad, pogled na klupu. Na njoj će jedino biti Antonio Kandreva od igrača iz prvog tima. Jedina preostala varijanta je da se Mauro Ikardi vrati u tim, što je gotovo neizvodljivo s obzirom na potpuno zamršenu situaciju, a postoji varijanta da se Najngolan oporavi i bude u protokolu već za četvrtak. Podsetimo,Spaleti je sam izjavio pred meč sa Spalom da je njegov miljenik poznat po tome da ume „čudesno brzo da se oporavi ponekad“, a to bi Interu sada bilo od velike koristi. Bar da bude na klupi.

Dobra vest je da će se Martinez i Asamoa vratiti u tim za derbi s Milanom, kao i pomenuti triling skrajnutih igrača iz Lige Evrope. Od igrača koji su povređeni jedino Miranda ima nešto realniju šansu da se vrati ako bi nosio zaštitnu masku za nas.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar