Политика направила раздор између Ђоковића и Надала?!

Шпанац увређен што га ништа нису питали током "акције терања" првог човека АТП-а Криса Кермоуда коју је предводио наш ас.

Тенис 13.03.2019 | 13:30
Политика направила раздор између Ђоковића и Надала?!
Бављење политиком, макар и у спорту после неког времена почне да ствара непријатеље и да од пријатеља направи опоненте. Све се чини да је такав случај тренутно са Рафаелом Надалом и Новаком Ђоковићем.

Српски ас је недавно, као главни покретач са места председника Удружења тенисера успео да примораКриса Кермоуда да практично поднесе оставку на место првог човека АТП-а, то јест да унапред одбије могућност кандидатуре за трећи мандат на тој позицији на изборима крајем године. Наравно, ова мала тениска револуција многима се у естаблишменту није свидела, што је добро примећено оркестрираним нападима на нашег аса углавном из острвских медија, као главног кривца што је њихов човек поражен. Свашта се писало и причало о Ђоковићу, што пас маслом не би појео, прошавши "топлог зеца" толико својственом српским таблоидима који су тај "занат" очигледно научили од Британаца.

Новак за све то време сталожено одговара на питања од Кермонда уз уверење да све што ради, ради управо за људе које и представља - играче. Јер главни камен спотицања је расподела богатства, то јест зараде између играча и турнира што Кермоуд у суштини није желео да решава иако су се за његово време наградни фондови повећали. Али и приходи тутнира, тако да је поценат који следи за тенисерима остао исти.

Очекивано, највеће непријатеље међу колегама Ноле је у последње време стекао при врху светске лествице, пре свих Рафела Надала и Стена Вавринку, док се Роџер Федерер није посебно обазирао, али је рекао да ни њега нико ништа није питао.

Хтео или не, Ђоковић је некако успео те "велике фаце" да ескивира и да уз помоћ мноштва пријатеља међу играчима средњег и нижег ранга које је стекао током бављења белим спортом, као и захваљујући повећем "балканском лобију" обави посао који је планирао. И то успешно.

"Поштен сам и немам шта много да кажем пошто сам се мануо политике пре неколико година, али сам опет веома разочаран што ме нико није ништа питао, нити ме је информисао шта је прави разлог да оде Кермоуд", пожалио се Надал, "Играчи који су у савету представљају све нас и када се доноси оваква одлука морају са свима да разговарају. Ако има још играча у мојој ситуацији, онда сматрам да Удружење није обавило добар посао. Сматрам да након 18 година врхунског играња тениса заслужујем да поделим своју перспективу."

Љутили се они или не, посао је обављен, Британцу ће видети леђа, а сада треба видети за кога ће излобирати наш ас и цело Удружење, а њихов фаворит може бити само онај који затражи од турнира да праведније распоређују зараде, пре свега слабијим тенисерима који буквално живе на ивици. Податак да за њих ради Србин који је само од турнирских награда инкасирао скоро 130 милиона долара, само му даје на снази. А његово пријатељство са Рафом ће надамо се преживети и ову буру.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар