Politika napravila razdor između Đokovića i Nadala?!

Španac uvređen što ga ništa nisu pitali tokom "akcije teranja" prvog čoveka ATP-a Krisa Kermouda koju je predvodio naš as.

Tenis 13.03.2019 | 13:30
Politika napravila razdor između Đokovića i Nadala?!
Bavljenje politikom, makar i u sportu posle nekog vremena počne da stvara neprijatelje i da od prijatelja napravi oponente. Sve se čini da je takav slučaj trenutno sa Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem.

Srpski as je nedavno, kao glavni pokretač sa mesta predsednika Udruženja tenisera uspeo da primoraKrisa Kermouda da praktično podnese ostavku na mesto prvog čoveka ATP-a, to jest da unapred odbije mogućnost kandidature za treći mandat na toj poziciji na izborima krajem godine. Naravno, ova mala teniska revolucija mnogima se u establišmentu nije svidela, što je dobro primećeno orkestriranim napadima na našeg asa uglavnom iz ostrvskih medija, kao glavnog krivca što je njihov čovek poražen. Svašta se pisalo i pričalo o Đokoviću, što pas maslom ne bi pojeo, prošavši "toplog zeca" toliko svojstvenom srpskim tabloidima koji su taj "zanat" očigledno naučili od Britanaca.

Novak za sve to vreme staloženo odgovara na pitanja od Kermonda uz uverenje da sve što radi, radi upravo za ljude koje i predstavlja - igrače. Jer glavni kamen spoticanja je raspodela bogatstva, to jest zarade između igrača i turnira što Kermoud u suštini nije želeo da rešava iako su se za njegovo vreme nagradni fondovi povećali. Ali i prihodi tutnira, tako da je pocenat koji sledi za teniserima ostao isti.

Očekivano, najveće neprijatelje među kolegama Nole je u poslednje vreme stekao pri vrhu svetske lestvice, pre svih Rafela Nadala i Stena Vavrinku, dok se Rodžer Federer nije posebno obazirao, ali je rekao da ni njega niko ništa nije pitao.

Hteo ili ne, Đoković je nekako uspeo te "velike face" da eskivira i da uz pomoć mnoštva prijatelja među igračima srednjeg i nižeg ranga koje je stekao tokom bavljenja belim sportom, kao i zahvaljujući povećem "balkanskom lobiju" obavi posao koji je planirao. I to uspešno.

"Pošten sam i nemam šta mnogo da kažem pošto sam se manuo politike pre nekoliko godina, ali sam opet veoma razočaran što me niko nije ništa pitao, niti me je informisao šta je pravi razlog da ode Kermoud", požalio se Nadal, "Igrači koji su u savetu predstavljaju sve nas i kada se donosi ovakva odluka moraju sa svima da razgovaraju. Ako ima još igrača u mojoj situaciji, onda smatram da Udruženje nije obavilo dobar posao. Smatram da nakon 18 godina vrhunskog igranja tenisa zaslužujem da podelim svoju perspektivu."

Ljutili se oni ili ne, posao je obavljen, Britancu će videti leđa, a sada treba videti za koga će izlobirati naš as i celo Udruženje, a njihov favorit može biti samo onaj koji zatraži od turnira da pravednije raspoređuju zarade, pre svega slabijim teniserima koji bukvalno žive na ivici. Podatak da za njih radi Srbin koji je samo od turnirskih nagrada inkasirao skoro 130 miliona dolara, samo mu daje na snazi. A njegovo prijateljstvo sa Rafom će nadamo se preživeti i ovu buru.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar