Ма, какав Јувентус, Гвардиола потписује трећи уговор!

И оштра порука Гундогану да пресече! Каталонац одјавио Стару даму!

Фудбал 13.03.2019 | 14:00
Ма, какав Јувентус, Гвардиола потписује трећи уговор!
Непуних годину дана после потписивања другог уговора са Манчестер Ситијем, Пеп Гвардиола се спрема и за трећи.

У јеку гласина о његовом могућем одласку у Јувентус који га је ставио на врх листе кандидата за замену Макса Алегрија на крају сезоне, стижу вести са Острва да је Сити спреман да блиндира Каталонца. И да је овај расположен за то.

Гвардиола је дошао у манчестерски клуб у лето 2017. године из Бајерна и потписао уговор на три године. Дакле, до краја наредне сезоне. Али, презадовољни његовим радом у клубу, челници Манчестер Ситија су прошлог маја решили да га блиндирају новим уговором. Гвардиола је тада потписао продужетак сарадње до лета 2021. године.

Међутим, клуб са Етихада већ сада жели да потпише нови, још богатији уговор са тренером. Да ли због страха од одласка у Јувентус или неки други клуб, или због жеље да направи план на дуже стазе и донесу стабилност...

Уосталом, реч је о директорима Соријану и Бегиристајну, Гвардиолиним старим познаницима и пријатељима. Они доносе кључне одлуке и желе Гвардиолу макар до лета 2023. године. План је да му понуде нови четверогодишњи уговор са повишицом, а изгледа да Пеп нема ништа против.

„Имам још две године уговора овде и немам намеру да идем осим ако ме отпусте. Желим да одстанем те две године и можда још коју. Немогуће је да сам одем одавде у наредне две године осим ако не добијем отказ. Будите сигурни, не идем у Јувентус у наредне две године“, рекао је Гвардиола.

Истовремено је Гвардиола упутио и оштру поруку Илкају Гундогану, који се нећка око продужетка актуелног уговора који му истиће на крају селдеће сезоне. Гвардиола на позицији задењег везног имао само њега и искусног Фернандиња.

„Волео бих да остане. Али исто тако хоћу да и код њега видим жељу да остане. Ако не жели да остане, онда боље да иде. Што се мене тиче, волео бих да сарађујем и следеће, и наредних сезона, али чини ми се да он тренутно то не жели. Чекаћемо да одлучи“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар