Ma, kakav Juventus, Gvardiola potpisuje treći ugovor!

I oštra poruka Gundoganu da preseče! Katalonac odjavio Staru damu!

Fudbal 13.03.2019 | 14:00
Ma, kakav Juventus, Gvardiola potpisuje treći ugovor!
Nepunih godinu dana posle potpisivanja drugog ugovora sa Mančester Sitijem, Pep Gvardiola se sprema i za treći.

U jeku glasina o njegovom mogućem odlasku u Juventus koji ga je stavio na vrh liste kandidata za zamenu Maksa Alegrija na kraju sezone, stižu vesti sa Ostrva da je Siti spreman da blindira Katalonca. I da je ovaj raspoložen za to.

Gvardiola je došao u mančesterski klub u leto 2017. godine iz Bajerna i potpisao ugovor na tri godine. Dakle, do kraja naredne sezone. Ali, prezadovoljni njegovim radom u klubu, čelnici Mančester Sitija su prošlog maja rešili da ga blindiraju novim ugovorom. Gvardiola je tada potpisao produžetak saradnje do leta 2021. godine.

Međutim, klub sa Etihada već sada želi da potpiše novi, još bogatiji ugovor sa trenerom. Da li zbog straha od odlaska u Juventus ili neki drugi klub, ili zbog želje da napravi plan na duže staze i donesu stabilnost...

Uostalom, reč je o direktorima Sorijanu i Begiristajnu, Gvardiolinim starim poznanicima i prijateljima. Oni donose ključne odluke i žele Gvardiolu makar do leta 2023. godine. Plan je da mu ponude novi četverogodišnji ugovor sa povišicom, a izgleda da Pep nema ništa protiv.

„Imam još dve godine ugovora ovde i nemam nameru da idem osim ako me otpuste. Želim da odstanem te dve godine i možda još koju. Nemoguće je da sam odem odavde u naredne dve godine osim ako ne dobijem otkaz. Budite sigurni, ne idem u Juventus u naredne dve godine“, rekao je Gvardiola.

Istovremeno je Gvardiola uputio i oštru poruku Ilkaju Gundoganu, koji se nećka oko produžetka aktuelnog ugovora koji mu istiće na kraju seldeće sezone. Gvardiola na poziciji zadenjeg veznog imao samo njega i iskusnog Fernandinja.

„Voleo bih da ostane. Ali isto tako hoću da i kod njega vidim želju da ostane. Ako ne želi da ostane, onda bolje da ide. Što se mene tiče, voleo bih da sarađujem i sledeće, i narednih sezona, ali čini mi se da on trenutno to ne želi. Čekaćemo da odluči“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar