Расплет у АБА: У врху чекају Будућност, а на зачељу...

До краја лигашког дела остало је још седам утакмица. Прочитајте тренутну калкулацију.

Кошарка 11.03.2019 | 16:30
Расплет у АБА: У врху чекају Будућност, а на зачељу...
Ко ће са које позиције у плеј-оф, а ко ће се опростити од АБА лиге и прећи у нижи регионални ранг?

Одговоре на ово питање сазнаћемо до краја седмице, с тим да су рачунице све јасније и постаће још простије после овог понедељка.

Будућност у понедељак од 18 часова гостује Меги у Сремској Митровици, уз директан пренос на ТВ Арена спорт. Ако Подгоричани победе, остаће искључиво теоретска могућност да полуфиналне серије не играју Црвена звезда мтс - Партизан и Цедевита - Будућност.

Да би се то догодило, Будућност ће морати да киксне у последњем колу против Цибоне, уз победу Партизана против ФМП-а.

Закључно са актуелним колом, сигурно је отпала могућност да Цедевита буде четврта и да у полуфиналу игра против Звезде.
Са друге стране, ако Мега вечерас изненади браниоца "јадранске" титуле, Подгоричани ће пасти на четврту позицију табеле и црно-бели ће за викенд играти у Железнику за "оверу" треће позиције. У том случају, не би било "вечитог" дербија у полуфиналу, већ би серију на две победе играли прошлосезонски финалисти, Звезда - Будућност, као и Цедевита - Партизан.

Када је у питању "доњи дом", викенд ћемо дочекати са четири могућа сценарија.

У овом тренутку, угрожена су четири последњепласирана тима: Задар (7-14), Игокеа (7-14), Олимпија (6-15) и Крка (6-15).

У завршној рунди састаће се Игокеа - Задар и Крка - Олимпија и најважније је то да ће поражени из Новог Места сигурно испасти, као и да ће екипа која тријумфује у Лакташима дефинитивно сачувати "прволигашки" статус.

- Ако у оба меча победе домаћини, Задар ће отићи у бараж за опстанак против другопласираног из АБА 2 лиге (финалистом плеј-офа), док ће Олимпија испасти и први пут се неће такмичити у највишем регионалном рангу.

- Ако у Лакташима победи Игокеа, а Олимпија избори важан "брејк" у Новом Месту, онда ће Задар отићи у бараж, а Крка у другу лигу.

- Дакле, Задар ће само у случају победе у Лакташима избећи бараж. Тај пораз и победа Олимпије одвели би Игокеу у доигравање за опстанак.

- Ако Задрани савладају "Игосе" у Лакташима, онда ће Игокеа остати сигурна само у случају да Крка победи. У том случају, Олимпија ће испасти, а Крка ће отићи у бараж.

Парови последњег кола: Цедевита - Морнар (петак), ФМП - Партизан, Црвена звезда - Мега (субота), Игокеа - Задар, Будућност - Цибона, Крка - Олимпија (недеља)

Табела: Црвена звезда мтс 20-1, Цедевита 15-6, Партизан 14-7, Будућност 14-6, Мега 10-10, ФМП 9-12, Цибона 9-12, Морнар 8-13, Задар 7-14, Игокеа 7-14, Олимпија 6-15, Крка 6-15.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар