Луда кућа на Острву и питање - како до ЛШ?

Оно што је јасно, елитно такмичење ће у свом наредном циклусу нажалост бити лишено учешћа два изузетено квалитетна тима из Премијер лиге.

Фудбал 15.03.2019 | 23:10
Луда кућа на Острву и питање - како до ЛШ?
Енгези ове сезоне имају оно што за чим су жудили, а то је једно од занимљивијих шампионата у новијој историји острвског фудбала. До краја сезоне осатало је још само осам кола, у овом тренутку се не може ни претпоставити ко ће бити шампион, као ни која ће два преостала клуба обезбедити у пласман у Лигу шампиона.

Оно што је јасно, елитно такмичење ће у свом наредном циклусу нажалост бити лишено учешћа два изузетено квалитетна тима из Премијер лиге.

У овом тренутку Тотенхем се налази у најбољој позицији са 61 освојеним бодом, али су Певци заправо ужасном серијом резултата угрозили свој статус. Екипа Маурисија Покетина освојила је само један бод у последња четири кола, па сада има само три бода од петопласираног Манчестер јунајтеда (58 бодова), односно четири од шестопласираног Челсија (57), који има и утакмицу мање.

Између њих је Арсенал, који је своју сјајну форму крунисао синоћном победом над Црвеним ђаволима и апсолутно заслужено стигао до драгоцене позиције четири. Оно што је најважније за екипу Унаја Емеријајесте да до краја сезоне има убедљиво најлакши распоред, јер нема ниједан клуб из врха табеле на свом путу.

Тотенхем би могао да буде тај који ће одлучити борбу за шампионску титулу, с обзриом да ће у врло кратком периоду играти мечеве и са Ливерпулом (31. март) и са Манчестер Ситијем (20. април), али би то Певце врло лако могло да кошта и борбе за Лигу шампиона.

Сличан проблем има и Манчестер јунајтед, који ће до краја сезоне на мегдану имати градског ривала Манчестер Сити, али и лондонски Челси у 36. колу. Када су у питању лондонски Плавци, они имају и меч заостатка, али и окршаје са Ливерпулом на Енфилду и поменутим Манчестер јунајтедом на Олд Трафорду, тако да је њихова ситуација знатно тежа од осталих.

КО СА КИМ ДО КРАЈА:

ТОТЕНХЕМ: Кристал Палас (Д - одложено), Ливерпул (Г), Брајтон (Д), Хадерсфилд (Д), Манчестер Сити (Г), Вест Хем (Д), Борнмут (Г), Евертон (Д).

АРСЕНАЛ: Вулверхемптон (Г - одложено), Њукасл (Д), Евертон (Г), Вотфорд (Г), Кристал Палас (Д), Лестер (Г), Брајтон (Д), Барнки (Г).

МАН. ЈУНАЈТЕД: Вотфорд (Д), Вулверхемптон (Г), Вест Хем (Д), Евертон (Г), Манчестер Сити (Д), Челси (Д), Хадерсфилд (Г), Кардиф (Д).

ЧЕЛСИ: Евертон (Г), Кардиф (Г), Вест Хем (Д), Ливерпул (Г), Барнли (Д), Манчестер јунајтед (Г), Вотофорд (Д), Лестер (Г).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар