Luda kuća na Ostrvu i pitanje - kako do LŠ?

Ono što je jasno, elitno takmičenje će u svom narednom ciklusu nažalost biti lišeno učešća dva izuzeteno kvalitetna tima iz Premijer lige.

Fudbal 15.03.2019 | 23:10
Luda kuća na Ostrvu i pitanje - kako do LŠ?
Engezi ove sezone imaju ono što za čim su žudili, a to je jedno od zanimljivijih šampionata u novijoj istoriji ostrvskog fudbala. Do kraja sezone osatalo je još samo osam kola, u ovom trenutku se ne može ni pretpostaviti ko će biti šampion, kao ni koja će dva preostala kluba obezbediti u plasman u Ligu šampiona.

Ono što je jasno, elitno takmičenje će u svom narednom ciklusu nažalost biti lišeno učešća dva izuzeteno kvalitetna tima iz Premijer lige.

U ovom trenutku Totenhem se nalazi u najboljoj poziciji sa 61 osvojenim bodom, ali su Pevci zapravo užasnom serijom rezultata ugrozili svoj status. Ekipa Maurisija Poketina osvojila je samo jedan bod u poslednja četiri kola, pa sada ima samo tri boda od petoplasiranog Mančester junajteda (58 bodova), odnosno četiri od šestoplasiranog Čelsija (57), koji ima i utakmicu manje.

Između njih je Arsenal, koji je svoju sjajnu formu krunisao sinoćnom pobedom nad Crvenim đavolima i apsolutno zasluženo stigao do dragocene pozicije četiri. Ono što je najvažnije za ekipu Unaja Emerijajeste da do kraja sezone ima ubedljivo najlakši raspored, jer nema nijedan klub iz vrha tabele na svom putu.

Totenhem bi mogao da bude taj koji će odlučiti borbu za šampionsku titulu, s obzriom da će u vrlo kratkom periodu igrati mečeve i sa Liverpulom (31. mart) i sa Mančester Sitijem (20. april), ali bi to Pevce vrlo lako moglo da košta i borbe za Ligu šampiona.

Sličan problem ima i Mančester junajted, koji će do kraja sezone na megdanu imati gradskog rivala Mančester Siti, ali i londonski Čelsi u 36. kolu. Kada su u pitanju londonski Plavci, oni imaju i meč zaostatka, ali i okršaje sa Liverpulom na Enfildu i pomenutim Mančester junajtedom na Old Trafordu, tako da je njihova situacija znatno teža od ostalih.

KO SA KIM DO KRAJA:

TOTENHEM: Kristal Palas (D - odloženo), Liverpul (G), Brajton (D), Hadersfild (D), Mančester Siti (G), Vest Hem (D), Bornmut (G), Everton (D).

ARSENAL: Vulverhempton (G - odloženo), Njukasl (D), Everton (G), Votford (G), Kristal Palas (D), Lester (G), Brajton (D), Barnki (G).

MAN. JUNAJTED: Votford (D), Vulverhempton (G), Vest Hem (D), Everton (G), Mančester Siti (D), Čelsi (D), Hadersfild (G), Kardif (D).

ČELSI: Everton (G), Kardif (G), Vest Hem (D), Liverpul (G), Barnli (D), Mančester junajted (G), Votoford (D), Lester (G).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar