Вјежба КФОР-а на Драгашу

Снаге КФОР-а на Косову и Метохији наставиле су са циклусом вјежби, а медији преносе да су приштинске власти активирале акцију "Челични прстен".

Србија 11.03.2019 | 14:53
Вјежба КФОР-а на Драгашу
Снаге КФОР-а изводе вјежбу како би, како се наводи, биле спремне за брзо дјеловање на територији целог Косова, ради спречавања било каквих пријетњи које би могле да угрозе ту територију.

Данашња вјежба се спроводи на југу Косова, гдје снаге КФОР чувају и безбједност и окружење. 

"Овај пут вјежба је одржана у општини Драгаш и у њу је укључена Мултинационална западна борбена група", саопшено је на званичној страници КФОР-а. 

Приштинске власти су активирале акцију "Челични прстен", која подразумијева блокаду путних праваца, као и контролу возила и лица и полиција се налази на свим алтернативним прелазима, пренијели су поједини београдски таблоиди. 

Телеграф.рс преноси да је КПС повукла дијелове пограничних јединица са прелаза према Сјеверној Македонији и Албанији и да ће припадници тих јединица бити распоређени на Сјеверу Косова и Метохије. 

Они ће, наводно, имати само један задатак, а то је блокада алтернатнивних путева који воде из централне Србије ка сјеверу Космета. 

Портал наводи да се акција доводи у везу чак и са тајним списковима "виђенијих Срба", против којих се припремају оптужнице. 

Ало.рс такође преноси да извори блиски косовској полицији наводе и да постоје назнаке да ће спровести хапшење српских функционера са Косова. 

Неименовани извор Ало.рс наводи да косовска полиција примјењује оперативни план "челицни прстен" зарад застрашивања Срба, који подразумијева блокаду путних праваца којима се грађани крећу, као и контролу возила и лица. 

Међутим, ТВ Прва није успјела да добије потврду из косовске полиције да је та акција покренута.

Како јавља дописник те телевизије, никаква ванредна ситуација не постоји. Ради се о појачаном присуству косовске полиције и цариника на административним прелазима ка централној Србији, због спречавања шверца робе, а то појачано присуство цариника и полиције траје већ 20 дана.

(Б92/Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

АР

11.03.2019 14:21

То обавезно да се заустави Никаке вјезбе без дозволе србијанских власти И то да се потпису баја И ВУЦКО на документ Ако НАТО то не прихвати одма да се посаљу они сто су урлали јуце у Висеграду ту И'м је санса да показу своју храброст Али обавезно оног гуслара да поведу изузетно талентован певац

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

11.03.2019 15:52

Хоће ли србијанско руководство нешто предузети или ће вјечно кукавички понављати мантру о миру и стабилности ? Наравно да не смије србијанско руководство ништа учинити!!

ОДГОВОРИТЕ