Vježba KFOR-a na Dragašu

Snage KFOR-a na Kosovu i Metohiji nastavile su sa ciklusom vježbi, a mediji prenose da su prištinske vlasti aktivirale akciju "Čelični prsten".

Srbija 11.03.2019 | 14:53
Vježba KFOR-a na Dragašu
Snage KFOR-a izvode vježbu kako bi, kako se navodi, bile spremne za brzo djelovanje na teritoriji celog Kosova, radi sprečavanja bilo kakvih prijetnji koje bi mogle da ugroze tu teritoriju.

Današnja vježba se sprovodi na jugu Kosova, gdje snage KFOR čuvaju i bezbjednost i okruženje. 

"Ovaj put vježba je održana u opštini Dragaš i u nju je uključena Multinacionalna zapadna borbena grupa", saopšeno je na zvaničnoj stranici KFOR-a. 

Prištinske vlasti su aktivirale akciju "Čelični prsten", koja podrazumijeva blokadu putnih pravaca, kao i kontrolu vozila i lica i policija se nalazi na svim alternativnim prelazima, prenijeli su pojedini beogradski tabloidi. 

Telegraf.rs prenosi da je KPS povukla dijelove pograničnih jedinica sa prelaza prema Sjevernoj Makedoniji i Albaniji i da će pripadnici tih jedinica biti raspoređeni na Sjeveru Kosova i Metohije. 

Oni će, navodno, imati samo jedan zadatak, a to je blokada alternatnivnih puteva koji vode iz centralne Srbije ka sjeveru Kosmeta. 

Portal navodi da se akcija dovodi u vezu čak i sa tajnim spiskovima "viđenijih Srba", protiv kojih se pripremaju optužnice. 

Alo.rs takođe prenosi da izvori bliski kosovskoj policiji navode i da postoje naznake da će sprovesti hapšenje srpskih funkcionera sa Kosova. 

Neimenovani izvor Alo.rs navodi da kosovska policija primjenjuje operativni plan "čelicni prsten" zarad zastrašivanja Srba, koji podrazumijeva blokadu putnih pravaca kojima se građani kreću, kao i kontrolu vozila i lica. 

Međutim, TV Prva nije uspjela da dobije potvrdu iz kosovske policije da je ta akcija pokrenuta.

Kako javlja dopisnik te televizije, nikakva vanredna situacija ne postoji. Radi se o pojačanom prisustvu kosovske policije i carinika na administrativnim prelazima ka centralnoj Srbiji, zbog sprečavanja šverca robe, a to pojačano prisustvo carinika i policije traje već 20 dana.

(B92/Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

AR

11.03.2019 14:21

To obavezno da se zaustavi Nikake vjezbe bez dozvole srbijanskih vlasti I to da se potpisu baja I VUCKO na dokument Ako NATO to ne prihvati odma da se posalju oni sto su urlali juce u Visegradu tu I'm je sansa da pokazu svoju hrabrost Ali obavezno onog guslara da povedu izuzetno talentovan pevac

ODGOVORITE
Name

075

11.03.2019 15:52

Hoće li srbijansko rukovodstvo nešto preduzeti ili će vječno kukavički ponavljati mantru o miru i stabilnosti ? Naravno da ne smije srbijansko rukovodstvo ništa učiniti!!

ODGOVORITE