Меркел шаље савјетнике у БГ

Јан Хекер, најважнији спољнополитички саветник немачке канцеларке Ангеле Меркел и њен саветник за Балкан Матиас Литенберг долазе вечерас у Београд, сазнаје "Блиц" из дипломатских кругова.

 

Србија 11.03.2019 | 10:12
Меркел шаље савјетнике у БГ
Њих двојица у Београд долазе после посете Приштини, а вечерас или сутра имаће састанак са председником Србије Александром Вучићем како би покушали да спусте тензије између Београда и Приштине.

- Овај састанак је одлучујући када говоримо о будућности дијалога и односа две стране - каже саговорник "Блица" из дипломатских кругова.
 
Хекер и Литенберг су тренутно у Приштини, али завничне најаве њиховог доласка у Београд још увек нема.

И поред добрих односа које председник Србије има са канцеларком Меркел, он овај сусрет није најавио.

"Блиц" је покушао да добије потврду из кабинета председника Вучића, али за сада нисмо добили одговор.

(Блици)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Србин

11.03.2019 10:09

Немојте ви само да нас мирите ,све је ово вас посао ,ви сте они који су кумовали Југославији ,а сада правите мир измедју Срба и сиптара ,само када оставите нас Србе на миру ,ми моземо ици напред ,нијемци су народ које вјековима тусе Србе,и то звјерски ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.03.2019 10:44

Неправе они мир измедји Срба и Албанаца.Њима и Албанцима то нетреба.Они праве заврсни ударац.

Name

Оља

11.03.2019 10:33

Ал' им због избора гори под ногама па свако мало, те у Београд те у Пристину. Наравно, не видим да носе иста добро кад је у питању Београд. Олос бјелосвјетска која је вазда на овим просторима кројила границе, не по правди, него по својој потреби. И докле год је тако овдје це бити вртлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лицемјери

11.03.2019 10:54

Он је дошао са коначнум наредбама од тетке Меркел. Немају они овдје шта мирити, превише је наоштрено, а највећи губитник је вјерујући народ са КиМ. Све је лицемјерно и испод сваког нивоа части и достојанства, свеобухватно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

11.03.2019 10:57

Бас тако

ОДГОВОРИТЕ