Merkel šalje savjetnike u BG

Jan Heker, najvažniji spoljnopolitički savetnik nemačke kancelarke Angele Merkel i njen savetnik za Balkan Matias Litenberg dolaze večeras u Beograd, saznaje "Blic" iz diplomatskih krugova.

 

  • Vijesti
  • Srbija


Njih dvojica u Beograd dolaze posle posete Prištini, a večeras ili sutra imaće sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi pokušali da spuste tenzije između Beograda i Prištine.

- Ovaj sastanak je odlučujući kada govorimo o budućnosti dijaloga i odnosa dve strane - kaže sagovornik "Blica" iz diplomatskih krugova.
 
Heker i Litenberg su trenutno u Prištini, ali zavnične najave njihovog dolaska u Beograd još uvek nema.

I pored dobrih odnosa koje predsednik Srbije ima sa kancelarkom Merkel, on ovaj susret nije najavio.

"Blic" je pokušao da dobije potvrdu iz kabineta predsednika Vučića, ali za sada nismo dobili odgovor.

(Blici)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Srbin

11.03.2019 11:09

Nemojte vi samo da nas mirite ,sve je ovo vas posao ,vi ste oni koji su kumovali Jugoslaviji ,a sada pravite mir izmedju Srba i siptara ,samo kada ostavite nas Srbe na miru ,mi mozemo ici napred ,nijemci su narod koje vjekovima tuse Srbe,i to zvjerski ,

Neprave oni mir izmedji Srba i Albanaca.Njima i Albancima to netreba.Oni prave zavrsni udarac.

Re

11.03.2019 11:44

Olja

11.03.2019 11:33

Al' im zbog izbora gori pod nogama pa svako malo, te u Beograd te u Pristinu. Naravno, ne vidim da nose ista dobro kad je u pitanju Beograd. Olos bjelosvjetska koja je vazda na ovim prostorima krojila granice, ne po pravdi, nego po svojoj potrebi. I dokle god je tako ovdje ce biti vrtloga.

Licemjeri

11.03.2019 11:54

On je došao sa konačnum naredbama od tetke Merkel. Nemaju oni ovdje šta miriti, previše je naoštreno, a najveći gubitnik je vjerujući narod sa KiM. Sve je licemjerno i ispod svakog nivoa časti i dostojanstva, sveobuhvatno...

xxx

11.03.2019 11:57

Bas tako

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.