ИВ: Чилић први који је елиминисао Србина!

Душан Лајовић је на моменте играо одличан тенис, али је био потребан константији ниво да би прошао у треће коло. Ипак, после неколико месеци лутања, показао је значајан напредак у Америци.  Федерер у трећем колу, имао јачи тренинг против Гојовчика.  Роџер Федерер је без превише проблема стигао до шеснаестине финала Мастерса у Индијан Велсу.

Тенис 11.03.2019 | 01:09
ИВ: Чилић први који је елиминисао Србина!
Прва елиминација српских тенисера на Индијан Велсу!

Душан Лајовић завршио је учешће на првом мастерсу сезоне у америчком градићу пошто га је хрватски тенисер Марин Чилић савладао у два сета (6:3, 6:4), после нешто више од сат и по времена игре - прецизније 93 минута.

Лајовић заустављен, Чилић прошао у треће коло. Српски тенисер Душан Лајовић није успео да се пласира у треће коло Мастерса у Индијан Велсу.

Он је у другој рунди поражен од десетог носиоца, Хрвата Марина Чилића у два сета, 6:3, 6:4.

Лајовић је први тенисер из Србије који је доживео пораз на такмичењу у Калифорнијској пустињи ове недеље, пошто су победе на старту забележили Новак Ђоковић, Филип Крајиновић, Ласло Ђере и Миомир Кецмановић.

У првом сету, Лајовић је кренуо веома лоше, изгубио је гемове на свој сервис у другом и четвртом гему, да би у петом вратио један брејк смањивши предност Чилића на 1:4. 

У наставку сета, оба тенисера су освајали своје сервисе, па је Чили тај део игре добио с 6:3. 

У другом сету, Лајовић је заиграо мало боље. У трећем и четвртом гему видели смо размену брејкова, пре него што је тенисер из Међугорја коначно начинио кључни брејк у седмом гему. 

Повео је са 5:3, потом је Лајовић добио свој гем да би Чилић потом одсервирао за меч. 

Хрватски тенисер у шеснаестини финала игра са победником меча између Канађанина Дениса Шаповалова и Американца Стива Џонсона.

Чилић је фуриозно ушао у меч и освојио прва четири гема, узвратио је Лајовић брејком, спасао седам сет-лопти, али је ипак уз име 11. рекета света на семафору уписан број "1".

Лајовић је боље почео други сет и упркос томе први "предао сервис", на исти начин је узвратио Чилићу, али добри моменти које је показивао током овог меча није могао да продужи на више од неколико везаних потеза, док је Хрват био знатно константнији.

"Дуци" је значајно продужио меч, имао је четири брејк лопте којима би поравнао резултат, међутим Чилић се успешно одбранио и искористио трећу меч лопту за пролазак даље.

У наредном колу игра против бољег из дуела Стива Џонсона и Дениса Шаповалова.

Србија ипак остаје са четири учесника трећег кола

Раније су прошли Миомир Кецмановић и Ласло Ђере, који ће се у директном дуелу борити за осмину финала, Филип Крајиновић је вечерас победио Давида Гофана и заказао дуел са Данилом Медведевим, док је ту наравно и "први рекет" света Новак Ђоковић кога чека Филип Колшрајбер.

Тај сусрет је на програму у ноћи између понедељка и уторка (4.00).

Федерер у трећем колу, имао јачи тренинг против Гојовчика. Роџер Федерер је без превише проблема стигао до шеснаестине финала Мастерса у Индијан Велсу.

Четврти тенисер света је после 79 минта игре победио немачког тенисера Петера Гојовчика, 6:1, 7:5.

Био је то, може се слободно рећи, нешто јачи тренинг за Швајцарца, посебно у другом сету у којем је Гојовчик успео да пружи јак отпор фаворизованом противнику.

У првом сету све је ишло како је желео Федерер. Веома лако је направио два брејка, у другом и четвртом гему, водио је са 5:0 пре него што је Немац успео да освоји почасни гем, да би потом Роџер узео сет после 25 минута игре. 

Гојовчик је заиграо боље, успео је у другом сету у четвртом гему да одузме сервис Федереру и поведе са 3:1, али је одмах попустио и Швајцарац је после тога узспео после 5:5 да направи нови брејк и потом одсервира за тријумф. 

Оно што је занимљиво је да бисмо у трећем колу могли да видимо репризу финала из 2017. али под условом да у ноћи између недеље и понедељка Стан вавринка победи Мађара мартона Фучовича. 

Роџеру је ово био 63. тријумф у Индијан Велсу, то му је најуспешнији мастерс, а тренутно у сезони има скор од девет победа и само једног пораза.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар